Afbeelding
Syrië: leidinggevend lid van Koerdische Partij vrij
Goed nieuws

Syrië: leidinggevend lid van Koerdische Partij vrij

05 maart 2008

Koerdisch activist Ma'rouf Mulla Ahmed is een leidinggevend lid van de illegale Koerdische Yeketi Partij, die een betere behandeling vraagt van de Koerdische gemeenschap in Syrië. Vele Koerden krijgen geen staatsburgerschap of andere fundamentele rechten.

Ma'rouf Mulla Ahmed werd op 12 augustus 2007 gearresteerd, toen hij met de bus naar Libanon reisde om daar vrienden te bezoeken. Hij zat meer dan zes maanden vast en mocht geen beroep doen op een advocaat.

Volgens de partij werd Ma'rouf Mulla Ahmed beschuldigd van "poging tot het afscheiden van een deel van het Syrische territorium om het bij een andere staat te annexeren"; "betrokkenheid bij een onwettige organisatie"; "aanzetten tot sektarisch conflict" en betrokkenheid bij "samenscholingen of optochten op een openbare weg of een openbare plaats, wat wordt beschouwd als aanzetten tot onrust".

Op 5 maart 2008 werd hij op borgtocht vrijgelaten. Zijn proces zal plaatsvinden voor het militair gerechtshof in de noordoostelijke stad Qamishli.

Lees ook

Meer nieuws