Afbeelding
Schrijfmarathon: Voor wie schrijven we dit jaar?
Blog

Schrijfmarathon: Voor wie schrijven we dit jaar?

01 december 2016

Heb je altijd al verandering teweeg willen brengen, maar weet je niet goed hoe? Want waar moet je bijvoorbeeld beginnen? En wat kun je in je eentje bereiken? Wel, heel wat! Zeker als je samenwerkt met honderden anderen die ook tegen onrecht in actie willen komen.

Vorig jaar werden wereldwijd meer dan 3,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd en maar liefst zeven mensen voor wie we actie voerden kwamen vrij. Een geweldig resultaat! Ook dit jaar willen we dat veel mensen vrijkomen. Help je mee?

Voor deze mensen voeren we dit jaar massaal actie. Jouw brief kan levens veranderen!

Afbeelding

Bayram Mammadov & Giyas Ibrahimov (Azerbeidzjan) – gefolterd Voor graffiti

Bayram Mammadov & Giyas Ibrahimov spoten kritische graffiti op het standbeeld van de president. Ze werden gearresteerd en gefolterd. Ze riskeren 12 jaar cel voor ‘drugsbezit’. Amnesty vraagt hun onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Kom in actie voor Bayram Mammadov & Giyas Ibrahimov

Afbeelding

Annie Alfred (Malawi) – Annie vreest elke dag voor haar leven

De 10-jarige Annie heeft albinisme. Ze loopt het risico ontvoerd en vermoord te worden omdat veel mensen in Malawi geloven dat de botten en lichaamsdelen van mensen met albinisme geneeskrachtig zijn. Amnesty vraagt betere bescherming voor Annie en haar lotgenoten.

Stuur een brief voor Annie Alfred en haar lotgenoten

Afbeelding

Eren Keskin (Turkije) – meer dan 100 keer gearresteerd voor haar mening

Eren Keskin werd de afgelopen jaren ontelbare keren gearresteerd wegens haar kritische artikels en mensenrechtenwerk. Haar enige misdaad is dat ze opkomt voor rechtvaardigheid. Amnesty wil niet dat ze in de cel belandt.

Kom in actie voor Eren Keskin

Afbeelding

Máxima Acuña (Peru) – bedreigd voor strijd tegen goudmijn

Máxima Acuña is een boerin. Ze trotseert al jaren intimidaties en geweld door de politie omdat ze weigert haar land af te geven aan een mijnbedrijf. Amnesty vraagt dat Máxima en haar gezin beschermd worden.

Steun Máxima Acuña

Afbeelding

Inwoners Peace River Valley (Canada) – stuwdam bedreigt leefgebied

De overheid gaf groen licht voor de bouw van een dam in de Peace River vallei. Die dam zal het leefgebied, de jachtgebieden en begraafplaatsen van de inheemse bewoners vernielen. De overheid moet de bouw van de dam stopzetten.

Stuur een brief voor de inwoners van Peace River Valley

Afbeelding

"11 redenen om te schrijven"

Brieven schrijven, werkt dat wel? Bekijk de video!

Lees ook

Meer nieuws