Afbeelding
Schrijfmarathon: 4,6 miljoen acties wereldwijd!
Goed nieuws

Schrijfmarathon: 4,6 miljoen acties wereldwijd!

03 mei 2017

Amnesty-supporters hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de Schrijfmarathon 2016. Maar liefst 4.660.774 brieven, e-mails, solidariteitsacties en nog veel meer werden in december de wereld ingestuurd voor 10 individuen en groepen in nood.

Zij willen iedereen op hun beurt bedanken. Al deze hartverwarmende reacties tonen dat jullie brieven levens veranderden.

Afbeelding

“Jij kent ons niet, wij kennen jou niet, maar toch strijd jij mee voor onze vrijheid. Dat doen zelfs onze families niet. We zijn je hiervoor eeuwig dankbaar. Je geeft ons de kracht om nooit op te geven. Het blijft niet gemakkelijk, maar we blijven strijden. Moge God je kracht geven in al wat je doet. Dank je wel voor alles.”

Azah Levis Gob, wie samen met Fomusoh Ivo Feh en Afuh Nivelle Nfor tot tien jaar cel werd veroordeeld voor een sms-grapje.

Afbeelding

“De morele steun van Amnesty International heeft ons meer vertrouwen gegeven in onze strijd.”

APAM, een Malawische organisatie die opkomt voor de rechten met albinisme. Wereldwijd werden er 566000 brieven voor Annie geschreven. In december 2016 verspreidde de regering een handboek om beter met misdaden tegen mensen met albinisme om te gaan.

Afbeelding

“Ik ben dankbaar dat ik niet alleen ben. Met al die steun wereldwijd! Blijf strijden, blijf helpen, niet alleen voor mij, maar voor iedereen in nood, OK? In heel Peru zijn er vrouwen zoals mij die net zo behandeld worden. Steun hen. Dank je!"

Máxima Acuña, boerin, die bedreigd wordt omdat ze strijdt voor haar land. Máxima kreeg meer dan 150.000 solidariteitkaartjes. De minister van justitie heeft haar ook bezocht en beloofde zich in te zetten voor haar veiligheid. In mei 2017 kwam er alvast een einde aan de rechtszaak tegen haar.

Afbeelding

“Ik wil jullie met heel mijn hart bedanken voor jullie niet aflatende steun. Meer dan een miljoen mensen kwamen met 1 stem op voor de waarheid. Mijn dankbaarheid is eindeloos.”

Edward Snowden, klokkenluider, leeft nog steeds in ballingschap.

Afbeelding

"Het is hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die mijn familie steunen. Het ontroerde me toen ik alle brieven zag die Amnesty had verzameld. Ik voel me sterker doordat er zoveel mensen zijn die vertrouwen hebben in mij, mijn vader en mijn familie."

Jewer Tothi, zoon van de Chinese professor Ilham die nog steeds in de gevangenis zit omwille van zijn kritische stem:

Zet mee je schouders onder mensenrechten

Lees ook

Meer nieuws