Afbeelding
Saed Yassin vrijgelaten
Goed nieuws

Saed Yassin vrijgelaten

09 maart 2010

Op 28 februari werd Saed Yassin vrijgelaten nadat hij door de Palestijnse Autoriteit in november 2009 werd opgepakt en gevangengezet.

De rechter oordeelde dat Saed Yassin onschuldig was voor alle tenlasteleggingen, namelijk het verlenen van steun aan milities en verzet tegen het beleid van de Palestijnse Autoriteit. Voor zijn gevangenschap in de bezette Palestijnse gebieden, bracht Saed Yassin al meer dan drie jaar door in een Israëlische gevangenschap, zonder aanklacht of proces.

Op 1 maart 2010 vertelde Saed Yassin aan Amnesty International: "Allereerst wil ik een volledige medische check-up laten doen. Ik ga morgen naar de dokter en hoop dat alles in orde is. Ik heb het leven gemist, ik heb mijn kinderen gemist, en mijn vrouw, die altijd zo bezorgd was. Ik miste gewoon een normaal leven. Mijn kinderen hebben zo veel geleden. Wanneer ze me kwamen bezoeken, waren ze zo bang dat ze geen woord konden uitbrengen. Nu wil ik meer tijd doorbrengen met hen. Ik wil hen over hun angst heen helpen, hen gelukkig maken en hen beschermen tegen dit trauma."

"Ik zou de leden en de medewerkers van Amnesty International willen bedanken", aldus Yassin. "Zij hebben zoveel gedaan voor mij en voor mijn gezin. Jullie zijn een grootmoedige organisatie die geen enkele verloren gevangene vergeet. Ik had geluk dat ik naar huis kon, maar anderen zijn veroordeeld tijdens oneerlijke processen en zitten nog veel langer gevangen dan ik."

Lees ook

Meer nieuws