Nieuwsbrief Landenteam Israël/Palestina maart 2008

Nieuwsbrief Landenteam Israël/Palestina maart 2008

Deze editie is het centrale thema 'gevangenen'. Op 17 april is het Palestinian Prisoners Day,
aanleiding voor Amnesty om aandacht te besteden aan het weigeren van bezoekrecht aan
families van Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen.

Verder brengen we een reportage-interview over de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Addameer, die zich vooral inzet voor de rechten van gevangenen. Bij ACTIE vind je heel wat acties in verband met gevangenen.

Maart was ook de maand van excessief geweld door het Israëlische leger in Gaza en ook de Palestijnse raketaanvallen gaan door. Ondertussen gaat Israël ook door met het uitbreiden van de nederzettingen rond Jeruzalem. Bij Tips’ vind je traditiegetrouw onmisbare achtergrondinformatie, vooral bij het gevangenenthema.

INHOUD

  1. FOCUS: GEVANGENEN: Naar aanleiding van de Palestinian Prisoners’ Day op 17 april wil Amnesty International Israël herinneren aan zijn verplichting om Palestijnse gevangenen onder te brengen in detentiecentra in de bezette gebieden en het bezoekrecht van familieleden te respecteren.
  2. ACTIE: Nieuwe spoedacties voor Gaza en veel acties voor gevangenen.
  3. ISRAËLI’S EN PALESTIJNEN VOOR DE VREDE: ADDAMEER: Een Palestijnse organisatie die zich inzet voor de rechten van Palestijnse gevangenen.
  4. QUOTE VAN DE MAAND: Karel De Gucht laat van zich horen.
  5. VERBODEN OP DE WERF TE KOMEN: Hoe Palestijns land annexeren of stelen: twee handleidingen om land over te nemen, de officiële en de onofficiële.
  6. AMNESTY NIEUWS UPDATE: GAZA: Het doden van burgers moet stoppen!
  7. MENSENRECHTEN IN HET NIEUWS: Actualiteit met het Amnesty-standpunt. Deze editie besteden we bijzondere aandacht aan nieuws over gevangenen, uitbreiding van de nederzettingen en Gaza.
  8. TIPS: Onmisbare illustraties bij het gevangenenthema, met video’s en verhelderende achtergrondinformatie.
Auteur: 
Landenteam Israël/Palestina
hier niet op duwen