Afbeelding
Lid van Arabische minderheid op borg vrij
Goed nieuws

Lid van Arabische minderheid op borg vrij

23 februari 2009

De Iraanse Jamila Nabgan is nu vrij op borg en wordt niet langer 14 uur per dag vastgehouden door de Inlichtingendienst. Jamila is de zus van een lid van de politieke partij Lejnat al-Wefaq.

Agenten van de Inlichtingendienst arresteerden Jamila Nabgan op 19 oktober bij haar thuis in Shush, in de provincie Khuzestan. Vijf dagen later werd ze op borg vrijgelaten op voorwaarde dat zij zich elke morgen zou melden bij de Inlichtingendienst in Ahvaz. Daar werd ze dan tussen 8 en 22 uur opgesloten.

Haar broer, Habib Nabgan, is een prominent lid van de verboden politieke partij Lejnat al-Wefaq (Verzoeningscommissie). De partij verdedigt de rechten van de Arabische minderheid in Iran. Zijn vrouw, Ma’soumeh Ka’bi, vluchtte naar Syrië in mei 2008. De autoriteiten geloven dat ze daarbij hulp kreeg van Jamila Nabgan.

Jamila Nabgan werd al eens gearresteerd in mei 2008. Toen zat ze twee dagen in het detentiecentrum van de Inlichtingendienst in Ahwaz vast voor ondervraging in verband met de vlucht van haar schoonzus naar Syrië.

Lees ook

Meer nieuws