Hoogtepunten in 2020

Hoogtepunten in 2020

Goed nieuws

 

Samen krijgen we mensen vrij die onterecht opgesloten zitten. We veranderen het beleid om de rechten van miljoenen mensen te beschermen. We zorgen voor een samenleving die eerlijker, vrijer en rechtvaardiger is. En dat kan niet zonder jullie steun. Dit zijn enkele hoogtepunten van ons werk in 2020. 


 MENSEN KWAMEN VRIJOveral ter wereld worden mensen onterecht opgesloten. Omdat ze kritiek hebben op hun regering, omdat ze vreedzaam demonstreren, omdat ze opkomen voor de rechten van vrouwen, minderheden of het milieu. Amnesty voert intensief campagne voor hun vrijlating. Met succes. In 2020 kwamen verschillende gewetensgevangenen weer op vrije voeten.

 

 

WETTEN WERDEN GEWIJZIGD

In verschillende landen werden vorig jaar wetten gewijzigd, waardoor de rechten van mensen beter beschermd worden. Zo werd de doodstraf afgeschaft in Colorado en Tsjaad, mogen mensen van hetzelfde geslacht voortaan trouwen in Noord-Ierland, en keurde de Argentijnse Senaat een wet goed die abortus legaliseert.ONZE STEM WEERKLONK WERELDWIJDWe mobiliseerden duizenden mensen om het leven van spoedarts Ahmadreza Djalali te redden, brachten schendingen van mensenrechten in de Belgische woonzorgcentra aan het licht en voerden de politieke druk op om kwetsbare mensen op de Griekse eilanden te beschermen. 

hier niet op duwen