Afbeelding
Geert, Ann en Bart trappen Mensenrechtenweek 2008 af
Uit de beweging

Geert, Ann en Bart trappen Mensenrechtenweek 2008 af

06 december 2008

5 december 2008 trapten Ann Van Elsen, Geert Hoste en Bart Peeters de Mensenrechtenweek af in Antwerpen. Ze nodigden voorbijgangers uit net als zij een gezicht te geven aan slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

Op 10 december 2008 vierde de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens haar 60ste verjaardag. Maar, ondanks dit feest worden er nog steeds mensen uit hun huis gezet. Door de politie in elkaar geslagen tijdens demonstraties. Gemarteld. Vermoord. Aan deze mensen hoef je niet uit te leggen wat het belang is van de Universele Verklaring – zij ondervinden het elke dag aan den lijve.

Enkele van deze mensen een gezicht en stem geven, dat deden Geert Hoste, Bart Peeters en Ann Van Elsen. Ze lenen hun stem en gezicht aan Aung San Suu Kyi, Claudina Velásquez en de landbouwers van Jayyus. In een radiospot en online videoclip roepen ze iedereen op om Amnesty International te steunen en mee actie te voeren voor deze slachtoffers. Bekijk de filmpjes.

Op 5 december trapten ze samen met Amnesty International de Mensenrechtenweek af in Antwerpen. Ze nodigden voorbijgangers uit om samen met hen op de foto te gaan en zo Aung San, Claudina en de inwoners van Jayyus te steunen.

Alle foto's vind je op www.flickr.com/amnestyinternational

Lees ook

Meer nieuws