Focus op Vrouwen: Om in het oog te houden

Focus op Vrouwen: Om in het oog te houden

Uit de beweging

Ben jij geïnteresseerd om in je vrije tijd bezig te zijn met vrouwenrechten? Of werk/studeer jij rond vrouwenrechten en wil je jouw kennis eens delen met andere geïnteresseerden? Ben jij reeds een Amnesty-vrijwilliger en wil je spoedacties over vrouwenrechten ontvangen?

Of heb je nog andere opmerkingen of vragen? Stuur gerust een mailtje naar vrouwenrechten@aivl.be en we kijken wat we samen kunnen bereiken.

Kalender/tips

Doen:

  • Lezing met Lieve Blancquaert ‘Ik wil het verhaal vertellen van vrouwen in oorlog’. Op 30 april 2016 geeft fotografe Lieve Blancquaert, één van de ambassadrices van ‘De ZIJkant van de oorlog’, een exclusieve lezing over meisjes, vrouwen en moeders die een strijd voeren in de oorlogen van vandaag. Meer informatie op de website: www.wo1.be, om 20.00u in het gemeentehuis van De Panne.

Kijken:

  • The Danish Girl : Het verhaal speelt zich af in de jaren ’20 waarin een gehuwde man ervoor kiest om door het leven te gaan als vrouw. De film is gebaseerd op het gelijknamige roman van David Evershoff (meteen ook een leestip!).

Luisteren:

  • Keurslijfjes: de nieuwe podcast van Vuile Lakens. Genderkenner Anaïs Van Ertvelde en schrijfster Heleen Debruyne wagen zich in wel erg vochtige streken: condooms getest. Te beluisteren op www.vuilelakens.be.

Lezen:

  • Evie Embrechts schreef het boek “Feminisme -  een nieuw begin”. Thema’s gerelateerd aan feminisme worden uitvoerig besproken: prostitutie, pornocultuur, geweld, antiracisme, socialisme, praatgroepen, acties en verzet. Het laatste hoofdstuk handelt over een feministische toekomst en hoe we dit precies moeten aanpakken. Wil je meer informatie, ga dan naar deze website: http://www.feminismenieuwbegin.be
  • Het Grote Orgasme onderzoek: Charlie magazine en het Nieuwsblad komen naar buiten met de spectaculaire resultaten. Conclusie, er bestaat duidelijk een orgasmekloof. Wim Slabbinck, klinisch seksuoloog, vertelt er meer over. Nieuwsgierig, lees zijn artikel.

Mode & vrouwenrechten:

  • Mode en feminisme, het lijkt misschien een gekke combinatie, maar Josefinas – een Portugees schoenenmerk – werkt samen met de organisatie Women for Women international. Dit schoenenmerk heeft beloofd om voor elke tien paar schoenen die worden verkocht, een vrouw in een land in oorlog te sponsoren. Geïnteresseerd? Bezoek dan zeker: http://josefinas.com/women-for-women

Dowload HIER de Focus op Vrouwen in PDF

Gerelateerde berichten en acties

Auteur: 
Themateam Vrouwenrechten