Afbeelding
Bedreiging Colombiaanse advocaat stopt
Goed nieuws

Bedreiging Colombiaanse advocaat stopt

29 januari 2010

Mede dankzij de brieven van Amnesty-activisten wordt de Colombiaanse mensenrechtenadvocaat Jorge Molano niet meer bedreigd.
Eind 2009 liepen Jorge Molano en zijn familieleden ernstig gevaar vanwege het werk dat Jorge doet.

Molano is de advocaat van diverse families die op zoek zijn naar hun familieleden die in 1985 zijn verdwenen, toen een guerillagroepering het Paleis van Justitie in Bogota aanviel. Bij die aanval werden meer dan honderd mensen gedood, waaronder twaalf rechters van het Hooggerechtshof.

Kolonel Luis Alfonso Plazas Vega, de officier die de operatie leidde, staat nu samen met een aantal andere gepensioneerde legerofficieren tercht. Een uitspraak wordt binnenkort verwacht.

Vanwege zijn werk aan deze zaak, werd advocaat Jorge Molano bedreigd. Zijn telefoon werd waarschijnlijk afgetapt, er is meermalen geprobeerd in te breken in zijn huis en hij werd gevolgd. Ook zijn familie liep gevaar.

Amnesty International riep op om brieven te schrijven aan de Colombiaanse overheid, met het verzoek de bedreigingen aan het adres van Jorge Molano en zijn familie te onderzoeken en te stoppen.

Lees ook

Meer nieuws