Amnesty op Open Doek

Amnesty op Open Doek

Uit de beweging

Jaarlijks is er in Turnhout het Open Doek filmfestival. Jaarlijks ook is Amnesty een partner van dit spetterend gebeuren. Jaarlijks bieden we aan de filmbezoekers een actie aan.

Dit jaar echter geen petitie, geen handtekening, geen kaarsenverkoop, noch een postkaart of een briefje. Neen, van 25 april tot 3 mei werden er Amnesty activisten gezocht. En gevonden!

Voor deze intensieve actie vonden de groepsleden van Amnesty groep Turnhout hulp bij hun buurgroepen. De Amnesty groepen van Kasterlee, Geel, Herselt en Westerlo-Zuiderkempen schoten te hulp. Enkele flexmedewerkers en steunpuntleden hielpen ook een handje. Resultaat, elke avond en de 2 volle weekends konden we activisten werven met in de hand een activismefolder: meer dan 170 activisten sluiten zich aan bij Amnesty als mensenrechtenactivist. Een super resultaat.

Dankzij het enthousiasme van Amnesty groepsleden hebben veel mensen de eerste stap gezet om actief te worden in de wereldwijde mensenrechtenorganisatie. Gewoonweg omdat ze hun ideale activismeprofiel ontdekten. Ofwel ontvangen ze vanaf nu een maandelijks schrijfacties via e-mail om mee dat stapeltje protestbrieven te verhogen, want brieven schrijven helpt! Ofwel hebben ze niet zoveel tijd over, maar willen ze wel steunen als lid of donateur. Vinden ze een mail ontvangen per maand niet leuk, dan werden ze sms-activist. Willen ze wat meer actie, dan zijn ze vanaf nu activist-voor-één-dag of flexmedewerker voor een Amnesty groep. Wensen ze graag wat meer info en inhoudelijk werk, geen probleem, ze kunnen kennis maken met een Amnesty groep in de buurt en dossierwerk aanpakken… Voor elk wat wils.

HOEVEEL TIJD KAN JIJ VRIJMAKEN VOOR MENSENRECHTEN? ONTDEK DE ACTIVISMEVORMEN.