Afbeelding
Amnesty lanceert gratis online cursus over vluchtelingen
Persbericht

Amnesty lanceert gratis online cursus over vluchtelingen

08 november 2016

Amnesty lanceert voor de tweede keer een grootschalige online cursus over mensenrechten, ditmaal over vluchtelingen: Human Rights: The Rights of Refugees. Het levert je de kennis en vaardigheden om de rechten van vluchtelingen over de hele wereld te verdedigen en promoten.

REGISTREER NU!

Wat?

De cursus Human Rights: The Rights of Refugees is een gratis online cursus die de kennis van deelnemers over rechten van vluchtelingen en internationale bescherming vergroot, en hen in staat stelt de rechten van vluchtelingen te verdedigen en verandering te creëren voor vluchtelingen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Iedereen die internettoegang heeft kan deelnemen aan deze cursus, op school of aan de universiteit, in groep, of individueel in je vrije tijd.

De cursus is beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans.

Wanneer?

Plaatsen voor deze gratis online cursus Human Rights: The Rights of Refugees zijn onbeperkt en registreren kan gedurende 12 maanden (tussen 16 november 2016 en 19 november 2017).

Waarom deze cursus?

Wereldwijd nemen barrières voor vluchtelingen toe. Dagelijks worden mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging geconfronteerd met gesloten deuren.

Vluchtelingen hebben mensenrechten. Wat houden deze rechten in? Wie is verantwoordelijk voor de naleving van deze rechten en voor de bescherming van vluchtelingen? En hoe kunnen zij aansprakelijk gesteld worden?

Deze korte cursus stelt je in staat om antwoorden te vinden en jezelf te ontwikkelen tot een verdediger en promotor van rechten van vluchtelingen.

Wat mag je verwachten?

Deelnemers leren:

  • Kennis en vaardigheden om de rechten van vluchtelingen te verdedigen
  • Zich verbinden met een globale gemeenschap die campagne voert voor de rechten van vluchtelingen wereldwijd
  • Uit de ervaring van een organisatie die zich in de frontlijn bevindt en reeds jarenlang opkomt voor mensenrechten
  • Kritisch te denken en ervaringen te delen met andere deelnemers. Samen leer je jezelf versterken om verandering te creëren

Aan het einde van de cursus kan de deelnemer een certificaat aanvragen.

Waarover gaat de cursus?

Tijdens de cursus verwerft de deelnemer volgende kennis en vaardigheden:

  • Basiskennis over de rechten van vluchtelingen en internationale bescherming
  • Redenen waarom mensen op de vlucht slaan en de extreme omstandigheden die vluchtelingen ervaren
  • De rol van autoriteiten in de bescherming van vluchtelingen en het voorkomen van mensenrechtenschendingen van vluchtelingen
  • Acties die je zelf kan ondernemen om ervoor te zorgen dat rechten van vluchtelingen gerespecteerd worden
  • Hoe je misvattingen, vooroordelen en discriminerende houdingen en gedrag ten opzichte van vluchtelingen en asielzoekers kan weerleggen
Afbeelding

Lees ook

Meer nieuws