Afbeelding
Amnesty International en Forensic Architecture lanceren Gaza Platform
Persbericht

Amnesty International en Forensic Architecture lanceren Gaza Platform

08 juli 2015

Vandaag lanceren Amnesty en Forensic Architecture een nieuwe online onderzoekstool voor data-analyse van de Israëlische operaties in Gaza tijdens het conflict in 2014. Doel is de druk te verhogen op de verantwoordelijken voor oorlogsmisdaden en andere schendingen van het internationaal humanitair recht zodat ze verantwoording moeten afleggen voor hun daden.

Gebruikers kunnen via het Gaza Platform op gazaplatform.amnesty.org de gegevens over het Israëlische offensief in Gaza in 2014 raadplegen en analyseren. De eerste gegevens op het Platform, dat in de loop van de komende maanden geüpdatet zal worden, wijzen op "systematische en ernstige schendingen" tijdens de Israëlische aanvallen.

"Het Gaza Platform bevat het meest volledige overzicht van gegevens over de aanvallen tijdens de oorlog. Het laat ons toe zicht te krijgen op meer dan 2 500 aanvallen, wat de enorme omvang aantoont van de vernieling die de Israëlische militaire operaties in Gaza hebben aangericht gedurende het 50 dagen lange conflict", zegt Philip Luther van Amnesty International.

Lees ook

Meer nieuws