Afbeelding
Activiste Loujain al-Hathloul weer vrij
Goed nieuws

Activiste Loujain al-Hathloul weer vrij

09 juni 2017

De Saoedische vrouwenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul is vrijgelaten. Eerder deze week werd zij opgepakt vanwege haar strijd voor vrouwenrechten.

Dit was niet de eerste keer: al eerder zat zij tien weken vast omdat ze het verbod op autorijden voor vrouwen in Saoedi-Arabië negeerde. Dank aan allen die voor haar in actie kwamen!

Opkomen voor vrouwenrechten

De Saoedische autoriteiten pakten op 4 juni 2017 activiste Loujain al-Hathloul op. Haar inzet voor gelijke rechten voor vrouwen in Saoedi-Arabië is naar alle waarschijnlijkheid de reden van haar aanhouding. Al-Hathloul voerde onder meer actie tegen het rijverbod voor vrouwen. Ze mocht geen contact hebben met haar advocaat en haar familie.

Zorgwekkende mensenrechtensituatie

Amnesty vraagt al lang aandacht voor de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië. Wie zich in Saoedi-Arabië kritisch uitlaat, wordt zwaar gestraft. Sinds begin 2011 in de Arabische regio protesten uitbraken, voeren de Saudische autoriteiten een klopjacht op iedereen die kritiek uit. Daardoor blijven er in het land steeds minder mensen over die het durven opnemen voor de mensenrechten.

Lees ook

Meer nieuws