Afbeelding
Abdullah Sultan Al-Subaihat vrijgelaten
Goed nieuws

Abdullah Sultan Al-Subaihat vrijgelaten

12 juni 2009

Landbouwingenieur 'Abdullah Sultan Al-Subaihat werd op 8 mei 2009 vrijgelaten uit de al-Wathba gevangenis van Abu Dhabi. Hij zat een celstraf van drie jaar uit voor "het bemachtigen van geheime informatie over de staatsveiligheid".

Abdullah Sultan al-Subaihat (46) werd op 8 februari 2007 tijdens zijn werk gearresteerd door leden van de staatsveiligheidsdienst. Ze namen tijdens een huiszoeking enkele boeken in beslag en deden hem vervolgens handboeien en een blinddoek om. In augustus 2005 werd hij ook al eens opgepakt. Van beide arrestaties was de aanleiding onbekend.

Sultan al-Subaihat stond aan het hoofd van het landbouw departement van het Ajman Emiraat. In de Verenigde Arabische Emiraten worden mensen die verdacht worden van "politieke misdaden" regelmatig willekeurig gearresteerd.

In oktober 2007 werd Sultan al-Subaihat, na vier maanden incommunicado opsluiting, schuldig bevonden na een oneerlijk proces. Al-Subaihat verklaarde dat hij werd gefolterd tijdens zijn gevangenschap, maar het gerecht startte geen onderzoek naar deze verklaring.

Momenteel is de ingenieur weer in goede gezondheid. Hartelijk dank aan al wie voor hem campagne voerde!

Lees ook

Meer nieuws