Rusland, laat Navalny onmiddellijk vrij!

Petitie

Rusland, laat Navalny onmiddellijk vrij!

6.124 / 10.000 handtekeningen

aleksej Navalny opgepakt

De prominente Russische oppositie-activist Aleksej Navalny werd op 17 januari op het vliegveld in Moskou gearresteerd nadat hij vijf maanden lang herstelde in Duitsland van een levensbedreigende vergiftiging. Volgens onafhankelijk onderzoeksbureau Bellingcat zit de Russische geheime dienst FSB achter deze poging tot moord.

Navalny is een politiek activist: zijn hechtenis is arbitrair en volgt uit zijn politiek activisme. 

Navalny werd na zijn arrestatie naar een strafkamp gestuurd. Sindsdien is zijn gezondheid met de dag verslechterd. Naar verluidt wordt hij ’s nachts elk uur gewekt, wat een vorm van foltering is die zijn gezondheid verder in gevaar brengt. Ook krijgt hij geen adequate medische zorg voor de slopende pijn in zijn rug en gevoelloze benen.

Rusland moet oppositie-activist Aleksej Navalny onmiddellijk vrijlaten en hem tot die tijd de nodige medische zorg te geven van een arts die hij vertrouwt.

Navalny ging op 31 maart in hongerstaking omdat hij geen arts krijgt die hij vertrouwt en omdat hij de medicijnen wil krijgen die zijn eigen arts aanbeveelt. Navalny is de grootste opponent van de Russische president Poetin.

 

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
hier niet op duwen