Wies De Graeve

Wies De Graeve

Wies De Graeve

Directeur

Wies De Graeve is de directeur van Amnesty International Vlaanderen. In die functie leidt hij het secretariaat van de mensenrechtenorganisatie in Brussel. Voordien was hij ruim tien jaar actief bij het Vlaams Vredesinstituut. 

Hij studeerde klassieke filologie aan de Universiteit Gent en de University of Crete. Als leerkracht Latijn, Grieks en Nieuwgrieks ging hij met dat diploma aan de slag.  In 2005 verliet hij het onderwijs. Hij werkte daarna onder meer als stagiair bij de Europese Commissie en als redacteur in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

In 2006 ging hij als communicatieverantwoordelijke en coördinator werken bij het Vlaams Vredesinstituut, een onafhankelijk instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement. In juni 2016 volgde hij Karen Moeskops op als directeur van Amnesty International Vlaanderen.

Als directeur staat hij aan het hoofd van het Amnesty-secretariaat in Brussel. Hij focust daarbij op actuele internationale en Belgische mensenrechtenvraagstukken, de groei van Amnesty als mensenrechtenbeweging en de strategische ontwikkeling van onderzoek, beleidsbeïnvloeding en activisme voor meer mensenrechtenimpact.

Logo Amnesty International

Amnesty International Vlaanderen vzw
Goffartstraat 32
1050 BrusselIngang en onthaal:
Waversesteenweg 169
1050 Brussel
T: +32 2 669 37 37
[email protected]
Rek. nr. BE11 5230 8012 9048
Ondernemingsnr. BE 0418.308.243

hier niet op duwen