Iran: bevrijd ook alle gewetensgevangenen

Iran: bevrijd ook alle gewetensgevangenen

We verzamelden 3562 handtekeningen. Bedankt voor uw steun

In Iran zitten mensen opgesloten in overvolle gevangenissen en ronduit onhygiënische omstandigheden. Daarom kan het coronavirus zich er razendsnel verspreiden, zeker nu er meerdere besmettingen zijn vastgesteld. Ook gevangenen die onterecht in de cel zitten, krijgen geen enkele vorm van bescherming of medische zorg. Daarom is het van levensbelang de internationale druk nu op te voeren.

 

De Iraanse autoriteiten hebben uit voorzorg al duizenden gevangenen (tijdelijk) vrijgelaten. Maar honderden gewetensgevangenen en activisten zitten nog steeds vast, enkel en alleen omdat ze voor hun mening uitkwamen. Onder hen zijn verschillende activisten voor wie Amnesty eerder in actie kwam zoals VUB-gastdocent en specialist rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali, advocate en vrouwenrechtenactiviste Nasrin Sotoudeh en anti-doodstrafactiviste Atena Daemi. Met de uitbraak van het coronavirus staat hun leven meer dan ooit op het spel. In verschillende gevangenissen zijn een aantal gevangenen in hongerstaking gegaan omdat ze niet beschermd worden tegen het coronavirus. Families maken zich grote zorgen omdat hun geliefden aan hun lot worden overgelaten.

Roep de Iraanse autoriteiten op om alle mensen die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen onmiddellijk vrij te laten.


Wat gebeurt er met jouw handtekening? 

Op 9 mei 2020 sluiten we deze petitie af en worden alle ingezamelde handtekeningen van over de hele wereld overhandigd aan de Iraanse autoriteiten.

 

hier niet op duwen