Iran: stop de executie van demonstranten

Petitie

Iran: stop de executie van demonstranten

5.403 / 8.000 handtekeningen

Het is alarmerend Hoe in Iran demonstranten, critici van de regering en leden van minderheidsgroepen steeds vaker de doodstraf opgelegd krijgen. Na een uiterst oneerlijk proces werden drie demonstranten ter dood veroordeeld, maar hun proces wordt herzien.

Roep de Iraanse autoriteiten op om de doodvonnissen van de jongemannen onmiddellijk in te trekken.

Amirhossein Moradi, Mohammad Rajabi en Saeed Tamjidi werden ter dood veroordeeld vanwege hun vermeende rol in de massale protesten die in november 2019 in Iran plaatsvonden. Ze worden bestempeld als ‘leiders van het oproer’.

Rajabi en Tamjidi zeggen dat ze werden geschopt, ondersteboven werden opgehangen en herhaaldelijk werden geslagen. Moradi zegt dat hij tijdens zijn verhoor gefolterd werd en elektrische schokken kreeg. Zijn afgedwongen 'bekentenis' werd gebruikt om de drie demonstranten te veroordelen. 

Na wereldwijd protest schortte Iran de uitvoering van de doodvonnissen onlangs op. Het proces tegen de drie demonstranten zal worden herzien. Dit toont dat actie en internationale druk werkt!

Actie blijft ook nu nodig – dit is een cruciaal moment om de veroordeling in te trekken en ervoor te zorgen dat de jongemannen niet gedood worden. Teken de petitie!

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
hier niet op duwen