Dringend: bescherm de rechten van de mensen in Hongkong

Petitie

Dringend: bescherm de rechten van de mensen in Hongkong

3.256 / 4.000 handtekeningen

Door de toenemende invloed van China staan de mensenrechten in Hongkong al verschillende jaren onder druk. Het recht op vrije meningsuiting, vereniging en vreedzaam vergaderen in Hongkong wordt steeds verder ingeperkt. 

Miljoenen Hongkongers gingen de afgelopen maanden de straat op en bleven aanhoudend protesteren over de omstreden uitleveringswet. En met succes, want de wet werd begin september ingetrokken. Het protest dat in juni startte, blijft tot vandaag aanhouden. 

Recentelijk onthulde een nieuw onderzoeksrapport van Amnesty dat de politie van Hongkong buitensporig geweld gebruikt tegen de vreedzame demonstranten. Uit wraak pakten veiligheidstroepen demonstranten willekeurig op, sloten ze op en gebruikten geweld tegen hen. Sommigen werden - volgens het onderzoek - zelfs gefolterd. 

Maar deze toenemende beperking van rechten en vrijheden in Hongkong begon al lang voor er sprake was van de uitleveringswet. In 2017 trok de Chinese president Xi-Jinping een ‘rode lijn’ voor Hongkong. Een vage en allesomvattende definitie van ‘nationale veiligheid’. De Chinese autoriteiten gingen steeds meer de gewone uitoefening van rechten, zoals vreedzaam protesteren, interpreteren als overschrijdingen van die ‘rode lijn’. Die tactiek heeft de regering van Hongkong overgenomen, en op die manier schendt zij de mensenrechten. 

Zet mee druk op Hongkong zodat er een onafhankelijk onderzoek komt naar het politiegeweld tegen de vreedzame demonstranten!

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Logo Amnesty International

Amnesty International Vlaanderen vzw
Goffartstraat 32
1050 Brussel

 

 

Ingang en onthaal:
Waversesteenweg 169
1050 Brussel
T: +32 2 669 37 37
onthaal@amnesty-international.be
Rek. nr. BE11 5230 8012 9048
Ondernemingsnr. BE 0418.308.243
RPR Brussel

 

 

 

hier niet op duwen