HOE PROMOOT IK MIJN SCHRIJFMARATHON?

HOE PROMOOT IK MIJN SCHRIJFMARATHON?

Op deze pagina vind je handige tips en materialen om je schrijfactie in de kijker te zetten en andere mensen uit te nodigen om mee te doen.

Thuis brieven schrijven in je eentje of met vrienden, een schrijfstand opstellen met collega's op het werk of een schrijfactie organiseren met de plaatselijke bibliotheek?

Hoe klein of groot je het ook ziet, zorg dat jouw actie gezien wordt!

1. Laat zien dat je meedoet

sociale media

Gebruik deze voorbeeldposts op je sociale media of deel een foto van je schrijfpakket of schrijfstand. Gebruik de hashtags #Schrijfmarathon en #IkSchrijfMee en tag Amnesty Vlaanderen.

 Facebook
Wist je dat een brief een leven kan veranderen? Doe ook mee aan de Schrijfmarathon van @Amnestyvl en kruip in je pen tegen onrecht.

 Instagram
Ik doe dit jaar mee met de #Schrijfmarathon van @amnestyvlaanderen omdat… Schrijf ook mee! #IkSchrijfMee

  X  
Wij hebben ons schrijfpakket ontvangen voor de #Schrijfmarathon, de grootste mensenrechtencampagne van @amnestyvl! Schrijf jij in december ook met ons mee?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding om te downloaden!

RAAMPOSTER

Hang de Schrijfmarathon-poster voor je raam en laat buurtbewoners en voorbijgangers weten dat je schrijft voor mensenrechten. Of deel de poster via sociale media. Je vindt de poster in het gratis schrijfpakket.

SPANDOEK

Bestel een spandoek op maat van jouw stad of gemeente. Je kan dit gepersonaliseerde spandoek uithangen aan het gemeentehuis of in het straatbeeld tijdens de Schrijfmarathon in december, om te laten zien dat je solidair bent met onze mensenrechtencampagne. De spandoeken bestaan uit zwart dekzeil. Het materiaal is uiterst duurzaam, weerbestendig, flexibel en gaat ongeveer 10 jaar mee. Je kan het dus ieder jaar opnieuw gebruiken. Het doek is aan de vier hoeken geperforeerd, zodat het gemakkelijk bevestigd kan worden.

  • Afmetingen: 500 op 70 cm
  • Kostprijs: € 80 (inclusief BTW en verzendingskosten), je betaalt pas na ontvangst van onze factuur.
  • Levering begin december
  • Plaatsing, afbraak en stockeren door de stad of gemeente
  • Bestellen kan vóór 16 november door een mailtje te sturen naar [email protected] met de volgende gegevens: contactpersoon, functie, leveringsadres, factuuradres, telefoonnummer en e-mailadres.

2. Nodig uit

uitnodiging

Deel deze uitnodiging via e-mail, in een Facebook-event of in een nieuwsbrief naar jouw leden:

Ieder jaar in december organiseert Amnesty International een wereldwijde Schrijfmarathon. Dan kruipen honderdduizenden mensen uit alle hoeken van de wereld in hun pen om te schrijven naar presidenten, ministers en koningen.

Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gefolterd worden om wat ze geloven of wiens rechten op een andere manier geschonden worden.

Die stapels brieven zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij. Jouw brief kan ook een leven veranderen. Schrijf met ons mee in (plaats) op (datum) om (uur). Meer info op schrijfmarathon.be.

mediakit

Gebruik onze mediakit:

-   Foto van het schrijfpakket: foto

-   Sfeerbeelden: foto 1 en foto 2

-   Banner ‘Voor wie schrijven we?’

3. MEER TIPS & MATERIALEN

  • Bekijk vanaf december de Schrijfmarathon-filmpjes van 2023 op ons YouTube kanaal.

  • Benieuwd hoe jouw publieke schrijfactie eruit kan zien? Bekijk ons videoverslag van de Schrijfmarathon 2019.

  • Bekijk de succesvideo van Bernardo Caal Xol uit Guatemala die dankzij de Schrijfmarathon vrij kwam in 2022.

  • Bekijk de succesvideo van Teodora Vásquez uit El Salvador, die dankzij de Schrijfmarathon vrij kwam in 2018.

  • Bekijk de succesvideo van Moses Akatugba uit Nigeria, die dankzij de Schrijfmarathon gratie kreeg in 2015.

hier niet op duwen