Kom op voor de vrijheid van Nasrin

Kom op voor de vrijheid van Nasrin

38 JAAR CEL EN 148 ZWEEPSLAGEN

Dat is de straf die de prominente Iraanse mensenrechtenadvocate Nasrin Sotoudeh kreeg opgelegd. Ze protesteerde onder andere tegen de verplichting om een hoofddoek te dragen en tegen de doodstraf. Volgens de autoriteiten bracht zij de nationale veiligheid in gevaar en moedigde ze corruptie en prostitutie aan. Verzonnen aanklachten, alleen bedoeld om haar het zwijgen op te leggen. Daarom voert Amnesty wereldwijd actie voor haar. Het lukte ons eerder om haar vrij te krijgen. En ook nu zullen we weer alles op alles zetten om deze wrede, oneerlijke veroordeling ongedaan te maken. Ontdek hieronder hoe ook jij kan helpen!

Op 3 februari 2020 kreeg Nasrin op voordracht van de studenten een eredoctoraat van de KU Leuven. Jammer genoeg moest ze die 'in absentia' ontvangen. Rector Luc Sels vroeg de aanwezigen om een minuut stilte als eerbetoon.

De situatie in de Iraanse gevangenissen is - mede door de coronacrisis - ondraaglijk geworden. Daarom ging Nasrin in augustus 2020 uit protest in hongerstaking. Ruim veertig dagen later werd ze opgenomen op de intensive care. Op 7 november 2020 werd Nasrin tijdelijk vrijgelaten vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Samen blijven we actievoeren voor haar permanente vrijlating. 

 

 

DANKZIJ JOU WERDEN WERELDWIJD MAAR LIEFST
1.176.217 HANDTEKENINGEN VERZAMELD! 

Wat kan jij nog meer doen?

1. Laat je horen op Twitter met #FreeNASRIN

Retweet onze oproep aan Iran of post zelf een tweet met de hashtag #FreeNasrin.

 

Deel op Twitter

 

 

2. Maak NAsrin ereburger van je stad of gemeente

Na Parijs riep ook de stad Mechelen - als eerste in ons land - Nasrin Sotoudeh uit als ereburger. Help ons om extra aandacht te vragen voor de situatie van Nasrin en dien ook bij jouw stad of gemeente een aanvraag in voor het ereburgerschap van de bekende mensenrechtenadvocate. Op die manier mobiliseer je alle burgers van je woonplaats om op te komen voor hun medeburger. Doet jouw stad of gemeente ook mee? Download de voorbeeldmail en contacteer jouw stadsbestuur!

Aanvraag ereburgerschap

   

3. Doe een GIFT

Alleen dankzij de betrokkenheid van mensen zoals jij kunnen we onze strijd voortzetten. Jouw gift maakt onze acties en campagnes mogelijk voor mensen zoals Nasrin Sotoudeh en andere politieke gevangenen.

Doe een GIFT

   

Jouw actie werkt!