5 manieren om Djalali te helpen

5 manieren om Djalali te helpen

Elke dag kan de laatste zijn voor Ahmadreza Djalali, nadat hij in Iran ter dood veroordeeld werd in een manifest oneerlijk proces. De Zweeds-Iraanse wetenschapper, die ook gastprofessor is aan de VUB, zit sinds april 2016 in de cel. Zijn gezondheid is er zeer slecht aan toe. Kom vandaag nog in actie en help Djalali vrij te krijgen. 

Amnesty International beschouwt dr. Djalali als een gewetensgevangene. We eisen van Iran dat zijn doodstraf wordt ingetrokken en dat hij onmiddellijk wordt vrijgelaten. Ahmadreza Djalali hoort bij zijn vrouw en kinderen te zijn in Zweden, of vooraan in de aula om les te geven aan geneeskundestudenten, en niét in een Iraanse cel.

Kom vandaag nog in actie EN #FREEDJALALI
 

Wat kan jij doen?

1. SCHRIJF EEN BRIEF

De Iraanse autoriteiten moeten de doodstraf van Ahmadreza Djalali vernietigen en hem onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijlaten. Download de voorbeeldbrief en schrijf een oproep om de druk op te voeren. 

KOM IN ACTIE

SCHRIJF EEN BRIEF

 

   

2. SOLIDARITEITSACTIE

Stuur een kaartje, brief, foto of tekening naar Ahmadreza Djalali en zijn familie. Zo laat je hen weten dat ze er niet alleen voor staan. Jouw boodschap van steun betekent voor hen een enorme mentale opsteker. 

 

 

3. Teken en deel de PETITIE


In België tekenden al meer dan 139.500 mensen onze petitie om Djalali's doodstraf in te trekken en hem vrij te laten. Het is van cruciaal belang om samen aandacht te blijven vragen voor deze zaak. Voeg ook jouw handtekening toe en deel de petitie met zoveel mogelijk vrienden. 


TEKEN EN DEEL DE PETITIE

4. DOE EEN GIFT

Amnesty voert al jaren intensief campagne om de doodstraf van Ahmadreza Djalali tegen te houden. Met onderzoek, acties en lobbywerk konden we zijn executie voorlopig uitstellen. Jouw gift maakt dit mogelijk. Dankzij jou kunnen we blijven strijden voor het leven van Djalali en alle anderen die zonder enig bewijs ter dood veroordeeld zijn.

 

STEUN ONze campagne

10
15
25

5. Hang een Affiche voor je raam

Help het onrecht zichtbaar te maken door een affiche van Ahmadreza Djalali voor je raam te hangen of te verspreiden in de publieke ruimte. Publieke aandacht biedt bescherming. Download de affiche en print hem uit.

PRINT De Affiche

   

Help de druk op Iran opvoeren

Iran is geen eiland. Het land heeft economische en diplomatieke belangen, is met zijn imago bezig. Er zijn allerlei fora waar Iran functioneert en waar druk uitgeoefend kan worden. Hoe breder en explicieter dat gebeurt, hoe beter het is om zijn leven te redden." - Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.

Jouw actie werkt!

AMNESTY STRIJDT TEGEN DE DOODSTRAF