4 manieren om de doodstraf van Ahmadreza Djalali te stoppen

4 manieren om de doodstraf van Ahmadreza Djalali te stoppen

De Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali die voor de Vrije Universiteit Brussel (VUB) werkt, is in Iran beschuldigd van spionage en ter dood veroordeeld. 

Ahmadreza Djalali, een Iraanse arts, werd in 2016 in Iran opgepakt en later veroordeeld voor spionage na een manifest oneerlijk proces. Hij werd drie maanden in eenzame opsluiting vastgehouden en is gefolterd. 

Ahmadreza Djalali's gezondheid wordt snel slechter. De afgelopen maanden verloor hij erg veel gewicht, maar een gepaste medische behandeling krijgt hij niet.

Actie is NU nodig om Ahmadreza Djalali's doodstraf ongedaan te maken!

 

Wat kan jij doen?

1. Voeg jouw handtekening toe aan die van 10.000-en anderen.

TEKEN DE PETITIE.

   

2. Deel op Facebook

Kopieer de link www.amnesty-international.be/djalali als statusupdate op Facebook. De afbeelding en oproep verschijnen dan automatisch. Of klik op de button:

DEEL OP FACEBOOK.

3. Stuur een brief naar Iran

Download de voorbeeldbrief met adresgegevens en stuur hem zo snel mogelijk naar de machthebbers in Iran.

DOWNLOAD DE BRIEF.

   

4. Kom in actie op Twitter met #FreeAhmadreza

Retweet onze tweet of post zelf een bericht met #FreeAhmadreza.

Tell #Iran to immediately release Ahmadreza #Djalali and drop all charges against him. Sign the petition on https://t.co/ZzLyealJCW #FreeAhmadreza [email protected] pic.twitter.com/2VgcjRqgdw

— AmnestyInternational (@amnestyvl) 26 januari 2018

We spraken onlangs met Vida, de echtgenote van Ahmadreza. Haar boodschap? Jouw steun geeft haar kracht om verder te gaan! Bedankt!

Actievoeren werkt!

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.