Multiculturele groep Mechelen 1877

Troy Davis actie 16-09-2011
 

De multiculturele groep 1877 uit Mechelen streeft naar een uitgesproken gediversifieerde participatie. ze bestaat uit geïnteresseerde mensen met verschillende achtergronden: zowel autochtonen als allochtonen (mensen uit Iran, Afghanistan,…).

Elke maand nemen de groepsleden deel aan de Amnesty-schrijfacties. Op regelmatige basis wil de groep de Mechelse bevolking op de hoogte brengen van de mensenrechtenschendingen in de thuislanden van de allochtone groepsleden. Er zijn lezingen, dia- of filmavonden, debatavonden, tentoonstellingen, culturele bijeenkomsten, etentje enz …

De groep richt zich ook specifiek op allochtonen en vluchtelingen en wil hen zoveel mogelijk stimuleren om aan de activiteiten deel te nemen.

Ontmoetingsmoment: 
maandelijks
Soort: 
Amnesty-groep
Gemeente: 
Mechelen
Regio: 
Antwerpen
Contactpersoon: 
Monique Smits

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen