Mechelen Scheppers [3822]

Onze dynamische ploeg !!

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat je mag denken, zeggen en schrijven wat je wilt, dat je je eigen geloof mag belijden, met wie dan ook een vereniging opzetten, dat je vrij voor je politieke overtuiging, je eigen geaardheid kan uitkomen. Toch is dit zelfs in de eenentwintigste eeuw zeker niet voor iedere jongere weggelegd.

DENK JE MONDIAAL?

Zit je op school in het Scheppersinstituut in Mechelen en ben je wel eens verontwaardigd over de manier waarop de fundamentele mensenrechten van jongeren op zovele plaatsen in de wereld niet gerespecteerd worden? Dan kun je met je verontwaardiging, je betrokkenheid nu op deze school terecht.

Inderdaad, in onze school hebben we een keineige, supercoole jongerengroep van Amnesty International, een organisatie die zich al jaren het lot aantrekt van al wie vervolgd wordt om andere dan criminele redenen.

WAT DOEN WE DAN?

We nemen deel aan de projecten die Amnesty International voor jongeren opzet. We organiseren ludieke acties op school, in de stad, we bespreken dossiers van jongeren, schrijven brieven om ze vrij te krijgen enz.

WIL JE MEEWERKEN OP SCHOOL AAN ONZE ACTIES?

Dit betekent concreet:

  • Regelmatig de vergaderingen bijwonen (om de twee à drie weken)
  • Meewerken aan onze acties
  • Je actief willen inzetten voor onze jongerengroep.
Soort: 
Amnesty-groep
Gemeente: 
Mechelen
Regio: 
Antwerpen
Contactpersoon: 
Judith Milh, Laurens Meeus
Contact gemeente: 
Mechelen

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen