Donatella Rovera

Donatella Rovera

10.00-11.30 INTERVIEW: IN THE HEART OF CRISIS - FR met vertaling

Donatella Rovera (IT) is Amnesty International's senior crisis response adviser en lag de afgelopen 20 jaar aan de basis van het meest baanbrekende en wereldschokkende veldonderzoek naar internationale schendingen van de mensenrechten in gewapende conflicten.

De afgelopen twee jaar was Rovera in Syrië, Somalië en Zuid-Soedan. Daarvoor onderzocht ze, met diepgravende doortastendheid, mensenrechtenschendingen in Libië, de Palestijnse gebieden, Ivoorkust, Libanon, Algerije en Irak.

Rovera werd geboren in Italië, heeft een Argentijnse vader en een Roma-Roemeense moeder. Ze groeide op in Frankrijk en studeerde in het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen spreekt ze vloeiend zes talen en is ze gespecialiseerd in mensenrechten en vluchtelingenrecht. In functie van Amnesty reisde ze naar de meest gevaarlijke conflictgebieden op aarde om mensenrechtenschendingen in crisissituaties te documenteren.

Donatella Rovera op ALL RIGHTS!

Tijdens haar vele onderzoeksmissies zag de Amnesty-onderzoekster met eigen ogen de gruwelijkste misdaden tegen de menselijkheid. Is zij hoopvol? Wat is volgens haar de motor van verandering? Ontmoet Rovera en haar rugzak vol verhalen en opinies tijdens het interview ‘In The Heart Of Crisis’. Ze wordt geïnterviewd door Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.