Meld je aan als vaste briefschrijver en ontvang iedere maand een e-mail met daarin vier recente schrijfacties voor mensen in nood. De geselecteerde schrijfacties worden in verschillende landen verspreid en zorgen zo voor toenemende druk op de bevoegde autoriteiten

Bij iedere actie vind je een voorbeeldbrief die je met de hand kan overschrijven of die je eenvoudig kan aanpassen, afdrukken en ondertekenen. Je kan hem ook kopiëren en plakken in een e-mail. Weet wel dat een handgeschreven, persoonlijke brief meer opvalt als hij bij de autoriteiten afgeleverd wordt. Hoe meer deelnemers aan onze schrijfacties , hoe meer kans op een positieve uitkomst.

Brieven schrijven werkt

Brieven schrijven voor mensenrechten en tegen onrecht is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Volle postzakken maken indruk op overheden, ambassades en bedrijven van landen waar mensenrechten geschonden worden. Regeringsleiders, staatshoofden en andere machthebbers kunnen letterlijk niet om onze boodschap heen en worden zo verplicht om te luisteren.

Maar ook de families van, mensen die bijvoorbeeld onterecht vastzitten, putten heel veel steun en moed uit de talrijke solidariteitsbrieven of kaartjes die onze supporters schrijven.

Een brief of e-mail kan iemands leven veranderen. Over een periode van meer dan 50 jaar zijn al meer dan 40.000 mensen vrijgelaten uit de gevangenis dankzij Amnesty’s briefschrijvers. De kracht van elke afzonderlijke brief wordt vermenigvuldigd door duizenden anderen van over de hele wereld.

Bekijk het inspirerende filmpje met Albert Woodfox, die na 44 jaar eenzame opsluiting eindelijk vrijkwam in 2015.

*Op 4 augustus 2022 namen we afscheid van Albert Woodfox, hij werd 75 jaar.r.

Vul je gegevens in en ontvang één keer per maand een e-mail met vier schrijfacties.