Briefschrijver

Briefschrijver

Doe mee met onze maandelijkse schrijfacties. Help mensen die jouw steun hard nodig hebben.

JOUW BRIEF MAAKT HET VERSCHIL

Brieven schrijven is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Postzakken vol brieven maken indruk op autoriteiten van landen die mensenrechten schenden. Iedere maand selecteren wij een aantal zaken waarvoor je een brief kan schrijven. De acties worden wereldwijd verspreid en zorgen zo voor massale druk.

Meld je aan voor de maandelijkse schrijfacties

Je ontvangt iedere maand een e-mail met daarin twee schrijfacties. In deze schrijfacties komen thema’s aan bod zoals de doodstraf, vrouwenrechten, discriminatie en mensenrechtenverdedigers. Ook zijn er regelmatig schrijfacties voor mensen die al jarenlang vastzitten en waarvoor het nodig blijft om aandacht op hun zaak te vestigen. Bij iedere actie zit een voorbeeldbrief die je eenvoudig kan uitprinten of aanpassen.

Schrijf je samen met een Amnesty-groep, familie of vrienden regelmatig brieven voor Amnesty? Geef je dan op, zodat je iedere maand over de meest actuele schrijfacties beschikt.

Aanmelden

Vul je gegevens in en ontvang eens per maand schrijfacties per e-mail.

Waarom brieven schrijven?

Een brief of e-mail kan het leven van iemand veranderen. Over een periode van meer dan 50 jaar zijn reeds 40.000 mensen vrijgelaten uit de gevangenis dankzij Amnesty’s brievenschrijvers. De kracht van elke afzonderlijke brief wordt vermenigvuldigd door duizenden anderen van over heel de wereld.

Al verschillende gevangenen en mensenrechtenactivisten hebben Amnesty International verteld dat ze vandaag vrij kunnen leven als gevolg van Amnesty’s brieven. Bekijk het inspirerende filmpje over Bu Dongwei:

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen