Briefschrijver

Briefschrijver

Een overvolle postbus is een duidelijk statement om onrecht aan te klagen of iemand een hart onder de riem te steken. Word briefschrijver en ontvang iedere maand een e-mail met daarin vier schrijfacties.

Meld je aan ALS BRIEFSCHRIJVER

Meld je hier aan als vaste briefschrijver en ontvang iedere maand een e-mail met daarin vier recente schrijfacties voor mensen in nood. De geselecteerde schrijfacties worden wereldwijd verspreid en zorgen zo voor massale druk. Bij iedere actie vind je een voorbeeldbrief die je eenvoudig kan aanpassen, uitprinten en ondertekenen, of - nog beter - met de hand kan overschrijven. Een handgeschreven, persoonlijke brief valt namelijk nog meer op als hij op de deurmat valt bij de autoriteiten. Hoe meer deelnemers aan onze schrijfacties meedoen, hoe groter onze vuist tegen onrecht.
 

Waarom brieven schrijven WERKT

Brieven schrijven tegen onrecht is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Volle postzakken maken indruk op overheden, ambassades en bedrijven van landen waar mensenrechten geschonden worden. Regeringsleiders, staatshoofden en andere machthebbers kunnen letterlijk niet meer om onze boodschap heen en worden zo verplicht om naar ons te luisteren. Maar ook de families van onrechtmatige gevangenen putten heel veel steun en moed uit de talrijke solidariteitsbrieven of kaartjes die onze supporters schrijven.

Een brief of e-mail kan iemands leven veranderen. Over een periode van meer dan 50 jaar zijn al meer dan 40.000 mensen vrijgelaten uit de gevangenis dankzij Amnesty’s briefschrijvers. De kracht van elke afzonderlijke brief wordt vermenigvuldigd door duizenden anderen van over de hele wereld.

Bekijk het inspirerende filmpje met Albert Woodfox, die na 44 jaar eenzame opsluiting eindelijk vrijkwam in 2015.

 

Aanmelden

Vul je gegevens in en ontvang één keer per maand een e-mail met vier schrijfacties.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam-inzendingen te vermijden.