De Sengwer uit Kenia

De Sengwer uit Kenia

De Sengwer, die een spirituele band hebben het woud waar ze leven, worden gewelddadig van hun land verdreven door de overheid.

SCHRIJF VOOR DE SENGWER UIT KENIA: MET GEWELD VERDREVEN VAN HUN GROND

Wie? 

De Sengwer-bevolking

Waarom schrijven?

De Sengwer, die een spirituele band hebben het woud waar ze leven, worden gewelddadig van hun land verdreven door de overheid.

WAT IS ER AAN DE HAND?

De Sengwer leven in het prachtige Embobutwoud in Kenia. Ze hebben er een diepe, spirituele band mee. Het is het land van hun voorvaders waar ze al eeuwen op leven en werken.

Maar de autoriteiten verdrijven de inheemse bevolking gewelddadig van hun land. Woudwachters en politieagenten hebben sinds 2012 minstens 2.600 huizen platgebrand. Duizenden mensen hebben het meegemaakt dat ze van de ene dag op de andere dakloos werden. In 2018 schoot de politie ook een man dood.

Deze acties worden door de overheid gerechtvaardigd door haar strijd tegen ontbossing. Er is echter geen enkel bewijs dat de Sengwer schade toebrengen aan het woud.

De Sengwer zijn vastberaden om op hun grond te blijven en strijden voort voor hun rechten.


onze oproep

Roep de Keniaanse autoriteiten op om het geweld te stoppen en de Sengwer in alle rust te laten leven op de grond van hun voorvaders.


 

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.