Congo, laat LUCHA-activist King vrij!

Petitie

Congo, laat LUCHA-activist King vrij!

2.533 / 2.500 handtekeningen

In de maanden april en september 2022 werden de Congolese LUCHA-activisten King Mwamisyo en Elias Bizimungu opgepakt. LUCHA (Lutte pour le changement) is een burgerbeweging die strijdt voor mensenrechten. De arrestatie van King en Elias vond plaats nadat ze kritiek uitten op de politie en het leger, die de bevolking niet beschermen en mensenrechtenschendingen plegen.

Begin juni is Elias Bizimungu vrijgelaten. Het Hof van Goma oordeelde dat de aanklachten tegen hem ongegrond waren en beval zijn onmiddellijke vrijlating. Maar King kreeg eerder al 5 jaar cel en mag daarna 5 jaar lang niet stemmen.

En dus blijft King achter in een overbevolkte gevangenis zonder bedden, drinkwater, elektriciteit, medische zorg en voldoende eten.

Roep de autoriteiten van de Democratische Republiek Congo op om King Mwamisyo onmiddellijk vrij te laten!

 

 

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.

 

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.