Colombia: hervorm de politie

Petitie

Colombia: hervorm de politie

2.844 / 3.000 handtekeningen

Eis dat de Colombiaanse overheid de rechten beschermt van wie vreedzaam wil protesteren.

Op 28 april 2021 kwamen duizenden mensen in Colombiaanse steden op straat om hun rechten op te eisen. Vrouwen, jongeren, mensenrechtenverdedigers en personen van de LGBTI+ gemeenschap namen moedig en vastberaden de leiding in de protestacties. 

Veiligheidstroepen werden ingezet tegen de betogers. De troepen vuurden wapens af op de ogen van jongeren waardoor meerdere van hen deels of volledig blind raakten. Een trauma waarmee ze levenslang zullen moeten omgaan.

Leidy Cadena verloor haar rechteroog nadat een agent
tijdens de protesten doelbewust naar haar schoot. 

  
Toen de autoriteiten de betogers uit elkaar wilden drijven met traangas en geweerschoten, kwamen vrouwen en leden van de LGBTI+ gemeenschap vast te zitten. Terwijl ze probeerden te vluchten werden ze door veiligheidsagenten beledigd, lastiggevallen en verkracht.

Er moet een doortastende hervorming van de politie komen. Niemand mag aangevallen, gefolterd of misbruikt worden, omdat die zich uitspreekt voor een beter Colombia. 

Roep de Colombiaanse regering op om de politie te hervormen op een participatieve en inclusieve manier, zodat mensen veilig kunnen betogen.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.

 

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.  

hier niet op duwen