Colombia: Duizenden mensen geconfronteerd met gedwongen ontheemding

Actietermijn: 
01/05/2019 tot 10/06/2019

Colombia: Duizenden mensen geconfronteerd met gedwongen ontheemding


7.000 personen van de inheemse en de Afro-Colombiaanse gemeenschappen in Bojayá, Chocó (westelijk Colombia) worden geconfronteerd met levensbedreigende en gedwongen ontheemding, omdat de guerrillagroepering National Liberation Army (Ejército de Liberación Nacional, ELN) en de paramilitaire groep Gaitanistas SelfDefence Forces of Colombia (Autodefensas Gaitanistas de Colombia) in toenemende mate vijandige acties uitvoeren op hun grondgebied. 

De Gemeenschappen van Unión Baquiaza Union Cuití, Carrillo Playita, Mesopotamia en Egoróquera lopen gevaar. In Chocó werden er onlangs verschillende leiders van de gemeenschap vermoord. De gemeenschappen worden voortdurend bedreigd door gewapende groepen zonder dat de nationale autoriteiten preventieve maatregelen nemen.

Schrijf voor 1 juni 2019 een brief naar de Colombiaanse autoriteiten. Eis dat de inheemse gemeenschappen eindelijk beschermd worden.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Sr Presidente Iván Duque
Palacio de Nariño, 
Carrera 8 No. 7-26
Bogotá
Colombia
E: [email protected]

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade Colombia
Ambassadeur Felipe Garcia Echeverri 
Franklin Rooseveltlaan 96A, bus 5-6 
1050 Brussel

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen