Colombia: bescherm milieuverdedigers

Petitie

Colombia: bescherm milieuverdedigers

405 / 5.000 handtekeningen

Wereldwijd zien we almaar meer vervuiling en zijn er almaar minder grondstoffen.  

Colombia staat tweede op de wereldlijst van meest biodiverse landen en herbergt een deel van het Amazonewoud. 40% van het land is bedekt door regenwoud. Tegelijkertijd is Colombia het meest gevaarlijke land voor wie opkomt voor het milieu. 

In een land waar straffeloosheid de norm is: aanvallers worden er meestal niet berecht of bestraft; en waar overheden er niet in slagen hen te beschermen, riskeren María, Jani, Joel, en Danelly elke dag hun leven voor het verdedigen van toegang tot zuiver water, zuivere lucht, voedsel en andere basisnoden. Colombiaanse milieuverdedigers beschermen lijkt misschien ver-van-mijn-bed, maar is het niet. Het woud is het meest biodiverse ecosysteem ter wereld (naast de koraalriffen in de oceaan), het herbergt duizenden soorten planten en dieren en slaat een massa CO2 op, die vrij zou komen in onze atmosfeer bij de vernietiging ervan. Meer CO2 betekent niet alleen meer vervuilde lucht, het zorgt ook voor een wereldwijde temperatuurstijging die onder andere meer extreme weersomstandigheden ten gevolge heeft.

Het Amazonewoud beschermen is broodnodig, willen we in een leefbare wereld verder leven met onze families. María, Jani, Joel, en Danelly namen deze taak mee op zich. Het is aan ons om hen te steunen in hun strijd. De tijd voor actie is nu. Teken de petitie en eis dat het Colombiaanse congres deze milieuverdedigers van de nodige bescherming voorziet.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
hier niet op duwen