Colombia: bescherm milieuverdedigers

Petitie

Colombia: bescherm milieuverdedigers

528 / 5.000 handtekeningen

Wereldwijd zien we almaar meer vervuiling en zijn er steeds minder grondstoffen.  

Colombia staat tweede op de wereldranglijst van meest biodiverse landen en herbergt een deel van het Amazonewoud. 40% van het land is bedekt door regenwoud. Tegelijkertijd is Colombia het gevaarlijkste land voor wie opkomt voor het milieu. 

In een land waar straffeloosheid de norm is - aanvallers worden er meestal niet berecht of bestraft - en waar overheden er niet in slagen hen te beschermen, riskeren María, Jani, Joel, en Danelly elke dag hun leven omdat ze de toegang verdedigen tot zuiver water, zuivere lucht, voedsel en andere basisnoden. Colombiaanse milieuverdedigers beschermen lijkt misschien een ver-van-mijn-bedshow, maar is het niet. Het Amazonewoud is het meest biodiverse ecosysteem ter wereld (naast de koraalriffen in de oceaan); het herbergt duizenden soorten planten en dieren en slaat een massa CO2 op, dat anders vrij zou komen in onze atmosfeer. Meer CO2 betekent niet alleen meer vervuilde lucht, het zorgt ook voor een wereldwijde temperatuurstijging die onder andere extremere weersomstandigheden als gevolg heeft.

Het Amazonewoud beschermen is broodnodig, willen we in een leefbare wereld blijven leven met onze families. María, Jani, Joel, en Danelly nemen deze taak mee op zich. Het is aan ons om hen te steunen in hun strijd. Nu is de tijd voor actie. Teken de petitie en eis dat het Colombiaanse congres deze milieuverdedigers de nodige bescherming biedt.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.