Steun Chaima Issa uit Tunesië

Petitie

Steun Chaima Issa uit Tunesië

44 / 5.000 handtekeningen

RISKEERT CELSTRAF VOOR POLITIEK ACTIVISME

Chaima Issa is de dochter van een voormalige politieke gevangene in Tunesië. Nu riskeert ze tientallen jaren cel voor haar vreedzaam politiek activisme.

In de twee jaar sinds de machtsgreep van president Kais Saied zijn de mensenrechten er in Tunesië op achteruitgegaan. Weinig rechtbanken zijn nog onafhankelijk en vrijheid van meningsuiting staat onder druk.

Iedereen die de president bekritiseert, loopt het risico om gearresteerd en vastgehouden te worden. Maar Chaima is een vrouw die weigert te zwijgen. Ze kaart onrecht aan, ook als het haar vrijheid bedreigt.

Na openlijke kritiek op de acties van president Saied tijdens een radioprogramma, werd Chaima willekeurig gearresteerd en meer dan vier maanden vastgehouden.

Roep de president van Tunesië op om de aanklachten tegen Chaima in te trekken.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon
hier niet op duwen