Cyprus: herenig Ahmed met zijn familie

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Cyprus: herenig Ahmed met zijn familie

Fantastisch! Amed H. is weer thuis na 4 jaar onterechte opsluiting! Mede dankzij jullie sluit Ahmed zijn gezin opnieuw in de armen. Bedankt aan de meer dan 24.000 mensen die hem wereldwijd steunden! 

 

In 2015 verliet Ahmed H. zijn gezin op Cyprus om zijn familieleden te helpen het conflict in Syrië te ontvluchten. Het enige wat hij wou, was ervoor zorgen dat zijn geliefden veiligheid in Europa vonden. In plaats daarvan werd hij zelf slachtoffer van de Hongaarse Orban-regering die vluchtelingen en migranten als misdadigers probeert af te schilderen. Hij werd ten onrechte veroordeeld en zat meer dan drie jaar in de gevangenis. Bij zijn vrijlating werd hij opnieuw vastgezet. Deze keer in een Hongaars detentiecentrum voor migranten. Daar wacht hij al maanden tot hij terug kan naar zijn familie in Cyprus.

AANGEWEND als pion door de Hongaarse overheid

Ahmed bevond zich onder de honderden vluchtelingen en migranten die gestrand waren aan de Hongaarse grens in september 2015. De politie had toen de grens met Servië afgesloten. Nadat er oproer uitbrak, was Ahmed de enige die volgens de draconische Hongaarse antiterreurwetgeving werd aangeklaagd. Tijdens het strafproces in Hongarije noemde de regering Ahmed herhaaldelijk een terrorist. Dit in een poging om het publiek ervan te overtuigen dat vluchtelingen en migranten een bedreiging vormen voor het land, in plaats van gewone mensen die bescherming nodig hebben. De Verenigde Naties, het Europees Parlement en het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken uitten hun bezorgdheid over het misbruik van terreuraanklachten door Hongarije in Ahmeds zaak.

Terug naar Cyprus

Ahmed is een Syrische staatsburger en sinds lang ook een inwoner van Cyprus. Zijn vrouw en twee jonge dochters hebben de Cypriotische nationaliteit. Zijn dochters zijn in Cyprus geboren en hebben er hun hele leven gewoond.

Ahmed zit nu vast in een detentiecentrum voor migranten in Hongarije, wachtend op Cyprus om zijn lot te bepalen. Cyprus is Ahmeds laatste hoop om herenigd te worden met zijn vrouw en twee jonge dochters.

 "MIJN DOCHTER VROEG MIJ WANNEER IK NAAR HUIS KWAM EN HET BRAK MIJN HART."
#BRINGAHMEDHOME