Cyprus: herenig Ahmed met zijn familie

Petitie

Cyprus: herenig Ahmed met zijn familie

116 handtekeningen van het 2000 streefdoel

In 2015 verliet Ahmed H. zijn gezin op Cyprus om zijn familieleden te helpen het conflict in Syrië te ontvluchten. Het enige wat hij wou, was ervoor zorgen dat zijn geliefden veiligheid in Europa vonden. In plaats daarvan werd hij zelf slachtoffer van de Hongaarse Orban-regering die vluchtelingen en migranten als misdadigers probeert af te schilderen. Hij werd ten onrechte veroordeeld en zat meer dan drie jaar in de gevangenis. Bij zijn vrijlating werd hij opnieuw vastgezet. Deze keer in een Hongaars detentiecentrum voor migranten. Daar wacht hij al maanden tot hij terug kan naar zijn familie in Cyprus.

Aangewend als pion door de Hongaarse overheid. 

Ahmed bevond zich onder de honderden vluchtelingen en migranten die gestrand waren aan de Hongaarse grens in september 2015. De politie had toen de grens met Servië afgesloten. Nadat er oproer uitbrak, was Ahmed de enige die volgens de draconische Hongaarse antiterreurwetgeving werd aangeklaagd. Tijdens het strafproces in Hongarije noemde de regering Ahmed herhaaldelijk een terrorist. Dit in een poging om het publiek ervan te overtuigen dat vluchtelingen en migranten een bedreiging vormen voor het land, in plaats van gewone mensen die bescherming nodig hebben. De Verenigde Naties, het Europees Parlement en het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken uitten hun bezorgdheid over het misbruik van terreuraanklachten door Hongarije in Ahmeds zaak.

Terug naar Cyprus

Ahmed is een Syrische staatsburger en reeds lang een inwoner van Cyprus. Zijn vrouw en twee jonge dochters hebben de Cypriotische nationaliteit. Zijn dochters zijn in Cyprus geboren en hebben er hun hele leven gewoond.

Ahmed zit nu vast in een detentiecentrum voor migranten in Hongarije, wachtend op Cyprus om zijn lot te bepalen. Cyprus is Ahmeds laatste hoop om herenigd te worden met zijn vrouw en twee jonge dochters.

WIJ WILLEN AHMED THUISBRENGEN WAAR HIJ HOORT TE ZIJN,
BIJ ZIJN FAMILIE."MIJN DOCHTER VROEG WANNEER IK THUISKOM EN HET BRAK MIJN HART."
#BRINGAHMEDHOMETeken nu de petite en roep de Cypriotische autoriteiten op om Ahmed te herenigen met zijn familie

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.