Zweden: breng Ahmadreza Djalali naar huis

Petitie

Zweden: breng Ahmadreza Djalali naar huis

12.224 / 15.000 handtekeningen


De Zweeds-Iraanse wetenschapper en VUB-gastprofessor dr. Ahmadreza Djalali loopt na meer dan 7 jaar willekeurige opsluiting nog altijd een groot risico om in Iran geëxecuteerd te worden. Professor Djalali werd tot de doodstraf veroordeeld na een manifest oneerlijk proces. 

Intussen gebruiken de Iraanse autoriteiten de doodstraf steeds vaker als instrument van politieke onderdrukking. Op 6 mei 2023 executeerden de autoriteiten een andere Zweeds-Iraanse man, Habib Chaab (Asyoud).   

Al meer dan 7 jaar proberen we samen met zijn vrouw en twee kinderen Ahmadreza thuis te krijgen. Help jij mee?  

Voer mee de druk op en vraag dat de Zweedse autoriteiten meer doen om Ahmadreza weer bij zijn familie te krijgen. 

Want Zweden kán nog meer doen: nauwer samenwerken met andere staten om de Iraanse gijzelnemingspolitiek te stoppen, de publieke en diplomatieke druk opvoeren en meer onderzoek doen naar internationale misdrijven.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.

 

Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.