Laat je horen voor Azza Soliman

Petitie

Laat je horen voor Azza Soliman

6.071 handtekeningen van het 8000 streefdoel

Filters maken de realiteit niet beter.

jouw handtekening wel.

#ChangeReality

Elke dag riskeert Azza Soliman haar eigen veiligheid en vrijheid door houvast te bieden aan slachtoffers van misbruik in Egypte.

Azza is een straffe madam die opkomt voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld, willekeurige gevangenschap, marteling en verkrachting.

Ze is medeoprichtster van twee organisaties: het Centre for Egyptian Women’s legal Asisstance en Lawyers for Justice and Peace. Beide organisaties verzorgen legale bijstand en praktische hulp (o.a. lees- en schrijflessen) aan vrouwen die in armoede leven en/of misbruikt zijn. 

Azza en andere Egyptische mensenrechtenverdedigers hebben lef. Hun werk is onbaatzuchtig. Toch zorgt het er vaak voor dat Azza en de anderen het doelwit van smaadcampagnes zijn. Ze worden door de overheid afgeschilderd als spionnen of een bedreiging voor de nationale veiligheid. Ook de media, die de overheid goedgezind is, richten hun pijlen vaak op Azza.

Zaak 173, een zaak die verschillende mensenrechtenverdedigers, onder wie Azza, beschuldigt, zou ervoor kunnen zorgen dat een groot deel van hen levenslang opgesloten wordt.

Op 7 december 2016 werd Azza gearresteerd en urenlang ondervraagd. Er lopen drie klachten tegen haar. Ze wordt beschuldigd van laster door de Egyptische staat. Egypte ontkent namelijk dat er vrouwen verkracht worden binnen haar grenzen. Sinds november 2016 vaardigde een onderzoeksrechter een reisverbod tegen haar uit. Hij liet ook haar rekeningen bevriezen. Bij veroordeling zou Azza tot 15 jaar celstraf kunnen krijgen.

Teken de petitie en vraag de Egyptische overheid dat ze alle aanklachten tegen Azza en andere mensenrechtenverdedigers onmiddellijk en zonder voorwaarden laten vallen. Daarnaast moet ook het reisverbod en het bevriezen van de rekeningen opgeheven worden.

Alle handtekeningen worden verzameld en zullen overhandigd worden aan de Egyptische  president. 

teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen