Laat Ashraf Fayadh vrij!

Laat Ashraf Fayadh vrij!

In Saoedi-Arabië kan je zwaar gestraft worden indien je een mening uit die niet naar de zin is van de overheid. Schrijvers met een scherpe pen worden dan ook vaak gevangengenomen en soms gestraft met stokslagen.

Ashraf Fayadh (35) is een Palestijnse dichter, geboren en getogen in Saoedi-Arabië. In 2014 werd hij tot vier jaar cel en 800 zweepslagen veroordeeld omdat hij foto’s van vrouwen had opgeslagen op zijn telefoon en daarmee een anti-cybermisdaadwet overtreden.

Ashraf ging in beroep, maar de beschuldiging dat hij in zijn poëzie het geloof in vraag had gesteld, woog bij een nieuw vonnis zwaar door: hij kreeg de doodstraf. Gelukkig werd dat doodvonnis weer ongedaan gemaakt. Begin februari 2016 hoorde Ashraf zijn definitieve vonnis: 8 jaar cel en 800 zweepslagen.

Ashraf Fayadh is een gewetensgevangene. Eis zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen