Steun Ana Maria Santos Cruz uit Brazilië

Petitie

Steun Ana Maria Santos Cruz uit Brazilië

361 / 5.000 handtekeningen

VECHT VOOR GERECHTIGHEID VOOR HAAR ZOON

In 2018 stierf Pedro Henrique nadat hij acht keer werd beschoten in zijn huis. Zijn moeder, Ana Maria Santos Cruz, wil een grondig onderzoek en een berechting van de verantwoordelijken.

Pedro Henrique streed tegen racisme in Brazilië en organiseerde vredeswandelingen. Mensen wandelden samen tegen politiegeweld en intimidatie van zwarte mensen. De politie beantwoordde Pedro Henriques activisme met bedreigingen en geweld.

In december 2018 lag Pedro Henrique te slapen naast zijn vriendin toen drie gemaskerde mannen zijn huis binnendrongen. Hij werd neergeschoten en stierf op 31-jarige leeftijd. De agenten die verdacht worden van het doden van Pedro Henrique werken nog steeds bij de politie.

Het proces over de dood van Pedro Henrique moet nog beginnen. Ondanks haar verdriet blijft Ana Maria opkomen voor gerechtigheid voor haar zoon.

Roep de autoriteiten van Brazilië op om de dood van Pedro Henrique onafhankelijk te onderzoeken.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon