Amnesty's relief fonds

Amnesty's relief fonds

Hoe Amnesty mensen beschermt

Amnesty’s wereldwijde hulpprogramma bestaat uit een noodfonds (Global Emergency Fund) dat rechtsbijstand, medische ondersteuning en relocatie biedt aan mensenrechtenverdedigers wiens leven in direct gevaar is. De medewerkers van ons noodfonds doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zij die zich uitspreken tegen onrecht, beschermd worden tegen geweld en hun werk veilig kunnen voortzetten. In 2020 heeft Amnesty's Global Emergency Fund ongeveer 1 miljoen euro besteed aan 2.000 individuen in 60 landen.

 

In 2020 Maakten we het verschil voor

meer dan 2.000 individuen die in gevaar waren

Sinds 1961 hielpen we bij het bevrijden van

meer dan 50.000 mensen die onterecht gevangen zaten

Jouw steun is hard nodig

Via Amnesty’s Relief Fonds bieden we dringende hulp aan mensenrechtenverdedigers, journalisten en activisten die momenteel gevaar lopen in Afghanistan. We zorgen voor juridische bijstand, medische en psychosociale ondersteuning, en onderduikadressen in noodgevallen. Het kost ongeveer 30 euro per week om een mensenrechtenverdediger in deze regio te beschermen.

Jouw steun aan ons mensenrechtenwerk was nooit zo cruciaal als nu. Iedereen die een mogelijk doelwit is voor vergelding door de taliban heeft recht op bescherming en veiligheid. Dankzij jouw gift kunnen we gepaste hulp blijven bieden aan de mensen in Afghanistan die het meeste gevaar lopen.

25
50
100