all rights! gratis mensenrechtenfestival

all rights! gratis mensenrechtenfestival

ALL RIGHTS! Gratis festival op 15 september 2018 in Brussel.

let's talk about the future of humanity!

15 september 2018 | 9:30 - Brussel - UCL campus

 

ALLRIGHTS! is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

UCL campus - 1200 Brussel

Vlot bereikbaar met openbaar vervoer
Parking = 3 euro

Op 15 september 2018 wordt de UCL-campus in Brussel overgenomen voor een niet te missen gratis(!) mensenrechtenfestival! tijdens dit festival komen Sprekers en artiesten samen om oplossingen te zoeken voor de uitdagingen rond mensenrechten die ons vandaag allemaal aangaan.

Komen we rond met een basisinkomen als onze sociale zekerheid dan verdwijnt? Leven we binnenkort allemaal in de stad? Hebben we het recht om niet gemeten en geanalyseerd te worden door nieuwe technologieën? En wat met de problemen rond diversiteit? Deze en andere vragen over de uitdagingen van vandaag en morgen leggen we op tafel tijdens ons allereerste mensenrechtenfestival. Een evenement voor jong en oud!

 

Op de 70ste verjaardag van de Universele verklaring van de Rechten van de Mens is dit onderwerp relevanter dan ooit. Want de strijd voor mensenrechten biedt ook oplossingen voor grote en ingewikkelde uitdagingen van deze tijd.

 

Hoog tijd dus voor een verfrissend en toekomstgericht debat. Leerrijke sessies, boeiende visies en intieme gedachtenwisselingen vullen dit allereerste mensenrechtenfestival op Belgische bodem. Een goede reden om met de hele familie mee te komen denken, praten, doen en feesten natuurlijk!

 

panels, sessies & short talks
Lees alles over panels, sessies & short talks.
Hoe, wat, waar, wanneer,...? Alles wat u moet weten over ALL RIGHTS!
Muziek, film, animatie,..
Er valt heel wat te beleven tijdens ALL RIGHTS! Ontdek alle activiteiten.

Enkele namen & activiteiten

Katleen gabriels

Katleen gabriels

Als opkomend opiniemaakster en specialiste computerethiek wordt ze vaak geraadpleegd in de media. We nodigen haar uit voor ALL RIGHTS! om deel te nemen aan het debat ‘Big data and me’ en ons vanuit een ethische invalshoek te laten reflecteren over morgen.

 

Donatella Rovera

Donatella Rovera

Donatella Rovera is Amnesty International's Senior Crisis Response Adviser en heeft de afgelopen 20 jaar baanbrekend en wereldschokkend veldonderzoek gedaan naar schendingen van de mensenrechten in gewapende conflicten.

Marleen Temmerman

Marleen Temmerman

Deze voormalige politica ijvert steevast voor een solidaire maatschappij die stoelt op gendergelijkheid. Temmerman zal het samen met Petra De Sutter hebben over seksuele en reproductieve rechten in de toekomst.

 

Petra De Sutter © Council of Europe Candice Imbert

Petra De Sutter

Petra De Sutter is professor gynaecologie aan de Universiteit Gent. Haar gelauwerd onderzoek focust voornamelijk op vruchtbaarheid en voortplanting, maar ze werkt ook rond de ethische problemen die gepaard gaan met deze thema's.

 

Roland Duchâtelet

Het basisinkomen wordt door visionair ondernemer Roland Duchâtelet gezien als onvoorwaardelijk voor elke burger én een vervanging voor het huidige sociale zekerheidssysteem. Daarnaast pleit hij ook voor buurteconomie en gelijke kansen.

 

Nadia Fadi @Eric de Mildt

Nadia Fadil

Nadia Fadil werkt als onderzoekster bij het Centrum Interculturalisme, Migratie en Minderheden en is hoofddocente aan de KUL, waar ze les geeft over religie en etniciteit. Ze is een sterke stem in het debat rond migratie en radicalisering.

 

Ico Maly

Ico Maly is doctor in de cultuurwetenschappen en doceert nieuwe media en politiek aan de Universiteit Tilburg. Maly verdiepte zich voor zijn boek ‘Nieuw Rechts’ in de wereldwijde opmars van conservatief rechts en nieuw populisme.

 

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen is een hedendaagse, Belgische conceptueel kunstenaar met een indrukwekkend internationaal parcours. Veel van zijn baanbrekende kunst staat in het teken van de kip. Maar wat is de link tussen mensenrechten en kippen-DNA?

 

programma voor kinderen

Tijdens het ALL RIGHTS!-festival kun je ook je kinderen veilig achterlaten bij Amnesty-facilitators. Op het programma staan spelletjes, fun-activiteiten over mensenrechten, lichaamsexpressie, theater, street-art workshops en meer.

 

Voor kinderen

Les vrais majors

Ze zijn gekleed als Napoleontische soldaten, dragen snorren en hebben één missie: schoonheid brengen in de wereld! En schoonheid komt voor deze bijzondere mannen in alle mogelijke vormen. Je zult dit hilarische, tweetalige improvisatiegezelschap onvermijdelijk ontmoeten op ALL RIGHTS! We excuseren ons al op voorhand.

Les Vrais Majors

Programmaboekje

hier niet op duwen