Steun Aleksandra uit Rusland

Petitie

Steun Aleksandra uit Rusland

4.263 / 5.000 handtekeningen

RISKEERT 10 JAAR CEL VOOR PROTEST TEGEN INVASIE IN OEKRAÏNE

Aleksandra Skochilenko deelde informatie over de Russische invasie in Oekraïne. Daarvoor werd ze gearresteerd en sindsdien zit ze vast. Ze kan 10 jaar cel krijgen. 

In maart 2022 protesteerde Aleksandra op een creatieve en vreedzame manier tegen de invasie van haar land in Oekraïne. Ze verving prijskaartjes in een supermarkt in Sint-Petersburg door kleine papieren etiketten met feiten over de invasie. Op 11 april werd Aleksandra gearresteerd. Ze werd aangeklaagd voor ‘het verspreiden van valse informatie over het leger van de Russische Federatie’. Dat is een nieuw wetsartikel waarmee de Russische regering ervoor wil zorgen dat Russen geen kritiek uiten over de invasie van Oekraïne. Sindsdien zit Aleksandra gevangen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze lijdt vaak honger, omdat ze niet de glutenvrije maaltijden krijgt die ze nodig heeft.

Roep de autoriteiten van Rusland op om Aleksandra onmiddellijk vrij te laten.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.  

hier niet op duwen