Laat 17-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi nu vrij

Laat 17-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi nu vrij

De 16-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi verzet zich al jaren met haar familie tegen de Israëlische bezetting. Nu hangt haar tot 10 jaar celstraf boven het hoofd omdat ze zich verzette tegen Israëlische soldaten.

Op 15 december protesteerden Ahed Tamimi en haar familie tegen het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Tijdens dit protest werd Aheds 14-jarige neef Mohammed van dichtbij door een Israëlische soldaat in het hoofd geschoten. Mohammed had een intensieve operatie nodig, waarbij een deel van zijn schedel werd verwijderd om de rubberen kogel te verwijderen.

Later die dag kwam Ahed zelf ook oog in oog te staan ​​met Israëlische soldaten, toen ze het terrein van haar familie betraden. Een video die sindsdien viraal is, laat het ongewapende tienermeisje Ahed zien dat twee gewapende Israëlische soldaten met beschermende uitrusting aan, aan het slagen, schoppen en trappen is. Het was duidelijk dat ze geen echte bedreiging vormde voor hen. Toch hangt haar nu nu tien jaar celstraf boven het hoofd. Deze straf is duidelijk onevenredig.

Op 19 december vielen Israelische soldaten binnen in het huis van Aheds gezin. Ahed werd gearresteerd. In detentie doorstond ze agressieve ondervragingen, soms 's nachts, en bedreigingen tegen haar familie.

Ahed Tamimi heeft niets gedaan dat de aanhoudende detentie van een 16-jarig kind kan rechtvaardigen. Ze is een van de ongeveer 350 Palestijnse kinderen die worden vastgehouden in Israëlische gevangenissen en detentiecentra.

Help ons de druk op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op te voeren. Teken de petitie nu.

Teken nu

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen