Protestmars #FreeAhmadreza Djalali

NEE TEGEN DE DOODSTRAF! #FreeAhmadreza

Op 10 oktober, de dag tegen de doodstraf, laten Brusselse studenten van zich horen voor Ahmadreza Djalali. Join us! 

LEVENS REDDEN VAN MENSEN IN BENARDE SITUATIES: DAT WAS HET GROTE DOEL VAN PROFESSOR RAMPENGENEESKUNDE EN SPOEDARTS AHMADREZA DJALALI. NU IS HET ONZE BEURT OM VOOR HEM OP TE KOMEN.

De VUB-professor werd op 25 april 2016 gearresteerd en beschuldigd van samenwerking met de vijanden van Iran. Na een proces, dat volgens VN-waarnemers oneerlijk verliep, kreeg hij op 21 oktober 2017 de doodstraf. 

De bewijsvoering toonde niets anders dan dat Djalali een academicus is die vreedzaam en gepassioneerd zijn internationaal beroep uitoefent. Djalali’s vrouw vertelde ons dat hij onder druk ‘bekentenissen’ afgelegd had na drie maanden isoleercel en psychologische en fysieke foltering.

De protestmars start om 17u30 aan het M-gebouw op de VUB campus en eindigt voor de Iraanse ambassade. Tot dan!

Gemeente: 
Etterbeek
Plaats - Adres: 
M-gebouw - VUB Campus

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen