Aperitiefconcert

Van Rootsmuziek tot Modern Klassiek, de eigenzinnige wereld van Citron Bleu

  • Nils De Caster (gekend van The Broken Circle Breakdown)– Zang, Viool, Lap-Steel, Gitaar & Mandoline
  • Yves Meersschaert – Piano

Nils De Caster – Soul Of A Man

Nils is een veelzijdig en onvermoeibaar muzikant die een combinatie maakt van compromisloze muziek met experimentele nuances. Gekend wellicht van de The Broken Circle Bluegrassband en als compagnon de route van Roland, Bruno Deneckere, Perry Rose (IRL), Elliott Murphy (VS), en vele, vele anderen.

De multi-instrumentalist stript songs uit eigen werk en uit de rijk gevulde catalogus van blues, americana, folk en klassiek, tot hun pure essentie.

Wie Nils al heeft zien en horen optreden, weet dat hij het publiek royaal meeneemt in zijn muzikale wereld. Voor dit optreden wordt hij bijgestaan door pianist Yves Meersschaert.

Yves Meersschaert

Yves Meersschaert speelt piano sinds zijn 7 jaar. Bij een eerste kennismaking met het instrument werden de eigen melodieën onmiddellijk geboren. In 1997 schreef Yves een tune voor 'Man bijt hond' die gedurende jaren dagelijks gespeeld werd.

In 1999 bracht Yves Meersschaert zijn eerste solo-album met eigen werk uit: “Mon Paradis”. Op basis van deze composities selecteerde het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap hem om te toeren in diverse culturele centra in Vlaanderen. Sindsdien werkt hij als huiscomponist bij figurentheater 'Ultima-Thule' uit Gent.

Als pianist werkte Yves Meerschaert samen met Lieven Tavernier, Warre Borremans, Herman Brusselmans, BJ Scott, Derek, Garland Jeffreys, Bruno Deneckere, Mich Walschaerts, Klaas Delrue, Neeka, Wim De Wulf…

info:   [email protected]

Tel.: 09 348 65 42

Gemeente: 
Lokeren
Plaats - Adres: 
orenzaal, Torenstraat 1 te Lokeren
Prijs: 
€12 (€ 5 voor kinderen tot 12 jaar)

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.