Algemene Vergadering

De algemene vergadering is …

... De dag waarop jij mee de toekomst van Amnesty International bepaalt!

De algemene vergadering is hét moment van het jaar dat jij als lid kan stemmen over de koers die de organisatie zal varen in de toekomst. Beslis mee over het beleid, de financiën, de raad van bestuur, … Dit is jouw kans om inspraak te hebben in de werking van Amnesty en hoe we de wereld samen rechtvaardiger kunnen maken.

... Geweldig ‘voedsel voor de hersenen’

De namiddag brengen we plenair door. Voed je geest met interessante gedachten van anderen en straffe getuigenissen. Bovendien hebben we niemand minder dan Idil Eser en Júlia Ivan te gast.

  • Idil Eser, directeur van Amnesty Turkije, werd op 5 juli 2017 samen met negen andere activisten opgepakt tijdens een workshop over digitale veiligheid in Istanbul. Ze werden aangeklaagd wegens ‘lidmaatschap van een terroristische organisatie’. Na intensieve actie van duizenden Amnesty-supporters wereldwijd werd Idil samen met de anderen eind oktober 2017 vrijgelaten. Lees meer.
  • Júlia Ivan, directeur van Amnesty International in Hongarije, vertelt ons hoe Amnesty in het land door lastercampagnes wordt aangevallen in het kader van de 'anti-Soros' en 'anti-migratie' campagne van Orban. Maar ook nieuwe wetten reduceren hun financiering en vrijheid van meningsuiting sterk. 

... Bijzondere ontmoetingen met jouw Amnesty-collega’s

Het activisme van vele Amnesty-supporters samen is voelbaar tot in de kleinste teen en werkt aanstekelijk! Geen betere omgeving voor boeiende ontmoetingen tussen mensen met een hart voor mensenrechten. In de namiddag huizen we samen met onze Franstalige collega’s en kan je de Franstalige Amnesty-leden beter leren kennen.

We organiseren in 2018 de algemene vergadering in Brussel, opnieuw in samenwerking met onze Franstalige collega’s.

Bekijk hier het volledige programma van de AV.

Na inschrijving ontvang je van ons meer informatie voor een optimale voorbereiding.

Inschrijven kan vanaf nu via onderstaand formulier!

Schrijf je hier in voor de Algemene Vergadering

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
Gemeente: 
Brussel
Plaats - Adres: 
Espace Jacqmotte - Hoogstraat 139 - 1000 Brussel

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen