Actie voor Amaya Coppens in Brussel

Studentenleiders Amaya Eva Coppens (23) & Sergio Midence (30 ) werden op maandag 10 september in Leon, Nicaragua aangehouden.

 

De Belgisch-Nicaraguaanse Amaya hoort hierbij in het rijtje van meer dan 400 activisten die al opgepakt bij sociale protesten in Nicaragua. De overheid probeert demonstranten het zwijgen op te leggen door bikkelharde repressie en massale arrestaties. 

De studente geneeskunde werd in de media onder meer beschuldigd van “terrorisme”, “brandstichting”, “aanvallen” en “illegaal wapenbezit”. De ongefundeerde beschuldigingen kwamen van de politie, die Amaya en de anderen zonder aanhoudingsbevel arresteerden.

Intussen zit de Belgische studente al 3 weken vast zonder zicht op een proces. 

Op maandag 8 oktober voeren we actie voor Amaya aan de ambassade van Nicaragua. Ze kan jullie steun goed gebruiken! Join us!

WAAR?
Ambassade Nicaragua
Wolvendaellaan 55
Ukkel

Tot dan!

Gemeente: 
Ukkel
Plaats - Adres: 
Ambassade Nicaragua - Wolvendaellaan 55

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.