Stop de steun aan Israëlische nederzettingen op Palestijns gebied

Petitie

Stop de steun aan Israëlische nederzettingen op Palestijns gebied

4.585 handtekeningen van het 10000 streefdoel

De bezetting door Israël van de Westelijke Jordaanoever met Oost-Jeruzalem en de Gazastrook is al 50 jaar aan de gang. De Israëlische nederzettingen op de Palestijnse bezette gebieden zijn in strijd met het internationaal recht, maar ze breiden nog steeds uit met desastreuse gevolgen voor de fundamentele rechten van de Palestijnen.

Deze onaanvaardbare situatie werd al meermaals door België veroordeeld. De Belgische overheid moet echter meer doen door de import van goederen uit de illegale nederzettingen en de activiteit van Belgische bedrijven in de nederzettingen te verbieden.

Het beleid van Israël om Israëlische burgers te vestigen op bezet Palestijns land heeft tot ontelbare mensenrechtenschendingen geleid.

  • Tienduizenden Palestijnse huizen en eigendommen heeft Israël vernield en honderdduizenden Palestijnen moesten onder dwang verhuizen. 
  • Israël heeft ook op een onwettige manier de controle overgenomen over Palestijnse natuurlijke rijkdommen, zoals water, vruchtbaar land, steengroeven en mineralen. 
  • De infrastructuur in de nederzettingen op de Westoever, met onder meer wegen die alleen voor kolonisten toegankelijk zijn, heeft Palestijnse steden en dorpen opgesplitst en de bewegingsvrijheid van Palestijnen ernstig ingeperkt. Bovendien handhaaft Israël al bijna tien jaar op illegale wijze een lucht-, zee- en landblokkade van de Gazastrook.
    Lees meer.

Vraag aan België om actie te ondernemen: teken de petitie

Alle staten zijn verplicht om erover te waken dat het internationale humanitaire recht wordt gerespecteerd. De illegale situatie, gecreëerd door Israëls nederzettingenbeleid, mogen ze niet langer erkennen of op enige manier in stand houden. Ze horen daarentegen hun invloed aan te wenden om deze schendingen te stoppen. Ook België moet actie ondernemen.

teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
hier niet op duwen