Kom in actie voor liu Xia

Petitie

Kom in actie voor liu Xia

269 handtekeningen

"Ik ben niet langer bang, nu. Ik kan nergens heen. Ik zal hier in mijn eigen huis sterven. Xiabo is dood en er rest me helemaal niets meer”,  vertelde liu xia, chinese dichteres en weduwe van nobelprijswinnaar, aan liu xiaobo op 8 april tijdens een telefoongesprek met liao yiwu, een bevriende dichter die in duitsland in ballingschap leeft.

In 2009 werd de Chinese mensenrechtenverdediger Liu Xiaobo veroordeeld tot elf jaar cel voor ‘staatsondermijnende activiteiten’. In 2010 won hij de Nobelprijs voor de Vrede, tot woede van de Chinese autoriteiten. Ze legden Liu Xiaobo’s vrouw Liu Xia huisarrest op, dat tot op de dag vandaag voortduurt. De kunstenares, dichteres en mensenrechtenverdedigster is het slachtoffer van voortdurende intimidatie door de Chinese staat.

Amnesty roept op het huisarrest van de Chinese dichteres en mensenrechtenverdediger Liu Xia onmiddellijk te beëindigen en de intimidaties te stoppen.

Liu Xia staat onder huisarrest sinds haar echtgenoot Liu Xiaobo in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. In het gesprek vertelde ze dat de Chinese autoriteiten herhaaldelijk beloofden dat ze het land uit zou mogen. Maar de beslissing wordt keer op keer uitgesteld. Xia lijdt al een tijdje onder de gevolgen van een klinische depressie en wil hiervoor in behandeling in het buitenland.  

Kom in actie en eis dat de chinese overheid het  illegale huisarrest van liu xia onmiddellijk opheft en haar de nodige zorgen laat zoeken in het buitenland 
 

steun Liu Xia

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.