Brits-Iraanse gevangene mag dochter niet meer zien

Brits-Iraanse gevangene mag dochter niet meer zien

De Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe werd in april op het vliegveld van Teheran gearresteerd toen ze na een familiebezoek met haar dochtertje terug wilde reizen naar Engeland. 

Nazanin werkte voor een organisatie die zich onder meer bezighoudt met onafhankelijke journalistiek en het wereldwijd bevorderen van de rechtstaat. Ratcliffe werd na een oneerlijk proces veroordeeld tot vijf jaar cel omdat ze betrokken zou zijn bij een netwerk van gedetineerde bloggers.

In oktober stuurde ze haar man vanuit de gevangenis een brief waarin ze aangaf niet langer te willen leven. Kort daarna ging ze in hongerstaking. Omdat het zo slecht met haar ging mocht ze haar familie zien. Ze stopte daarna met haar hongerstaking omwille van haar dochtertje Gabriella.

Nazanin met haar echtgenoot en dochtertje Gabriella

Onmogelijke keuze

Ratcliffe's dochtertje is nog in Iran, bij haar grootouders, omdat haar paspoort in beslag werd genomen op de luchthaven.

Nazanin vroeg de gevangenisautoriteiten om haar dochter meer bezoektijd toe te staan. Daarop werd ze voor de keuze gesteld: óf ze mag haar dochter drie dagen in de week in de gevangenis bij zich nemen, óf ze moet een document tekenen waarmee ze het recht om bij haar dochter te zijn opgeeft.

Kom in actie tegen dit onrecht. Vraag de autoriteiten in Iran om Nazanin Zaghari-Ratcliffe onmiddellijk vrij te laten en in de tussentijd regelmatige bezoek van haar dochter toe te staan.

Lees hier de volledige actie.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te gaan of je een unieke persoon bent.
hier niet op duwen